Onsdag 18 Maj
Stockholm

Veckans match i Serie A

Serie A bloggen.
Serie A bloggen. Foto:

Gustav Östergren ger sin införrapport till helgens största match i den italienska ligan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Cosa Succede?

Vill du läsa mer om Serie A? Följ Gustav Östergrens och Nicole Fältlövs blogg på Nyheter24.

Vilka spelar den?

SampdoriaNapoli, söndag 19/9, 20.45

Tidigare möte värt att minnas?

Säsongen 97/98 möttes lagen på Marassi i en helt galen match som skulle komma att sluta 6-3 till Sampdoria. Resultatet var dock med mersmak för Sinisa Mihajlovic hade två frisparkar i virket och hemmalaget skulle nog haft ytterligare en straff. Det var den då unga Vincenzo Montella som eldade på sitt lag och som senare blev matchens lirare. Napoli å sin sida hade en mörk säsong med nedflyttning till Serie B och under tiden hann de även med tre tränarbyten.

Hur ser det ut idag?

De kommer med Europa-spel i ryggen där båda fick nöja sig med en poäng mot holländskt motstånd. Mazzarri sa efteråt att hans lag har för dålig fysik, samtidigt som Di Carlo hyllade Sampdorias yngre generation. Till mötet på söndag kommer Napoli att mönstra i princip samma manskap som mot Bari men i Sampdoria lär Pazzini återvända då han vilade mot PSV.

Vilka spelare ska vi hålla ögonen på?

I hemmalaget har vi en av mina favoriter, Angelo Palombo, som minst sagt är en stor spelare i liten förpackning. Han sliter något djuriskt på mitten, satsar hundra i varenda närkamp och han kan även slå helt magiska krosspassningar och känsligare varianter. Hos Napoli är det Lavezzi som brukar briljera och har han vaknat på rätt sida, så är det i princip omöjligt att stoppa honom. Hans låga tyngdpunkt och enorma snabbhet är ljuvlig att se.

Hur slutar det?

Offensivt sett är Napoli ett starkare lag på pappret med spelare som Cavani, Lavezzi, Hamsik och Maggio i spetsen. Fast när det kommer till det defensiva så känns det lite hönsgård över spelet, där varken det defensiva innermittfältet eller centrala försvarslåset håller en särskilt hög klass jämfört med resten av laget.

Sampdoria har däremot ett kollektiv som saknar motstycke i Serie A, ”det självspelande pianot” kan både spela magiskt anfalls- som försvarsspel. Tidigare har mycket hängt på Palombo, Pazzini och Cassano men i och med de yngre spelarna så har beroendet avtagit något. Det lär dock bli en tuff kvällsmatch mot Napoli och närmast till hands ligger nog att lagen delar på poängen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt