Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allegri: ”Måste ge Zlatan mer bollar”

Allegri, som inte var nöjd med poängtappet, försvarar svensken.
1 av 2

Allegri, som inte var nöjd med poängtappet, försvarar svensken.

Marco Vasini/AP/SCANPIX

Som inte hade någon bra kväll...
2 av 2

Som inte hade någon bra kväll...

Luca Bruno/AP/SCANPIX

Sport | 19/09/2010 10:11

Milan fick bara 1-1 mot Catania. Efter matchen försvarade Milan-tränaren Massimiliano Allegri sin supersvensk.

MILANO. Milan stod återigen för en svag insats när Catania lyckades plocka en poäng från San Siro i går kväll. Zlatan Ibrahimovic var inte inblandad i mycket som hände i offensiven. Trots att Filippo Inzaghi kvitterade kom inte ”Rossoneri” närmare än så.

– Vi måste vinna hemma och måste verkligen göra bättre ifrån oss, speciellt vad gäller arbetsmoralen. Vi vet att Serie A är tufft och att varje match är svår så vi måste lära oss att vara tålmodiga och spela som ett moget lag, säger Allegri enligt Footballitalia.

Framförallt var det via kontringar som skickliga Catania kom runt och skadade Milan.

– Vi gjorde återigen misstaget att tillåta för många kontringar, speciellt när vi låg under med ett mål. Vi borde inte ha fallit ihop på det sättet eftersom det fanns tid att komma tillbaka. Men vi är fortfarande bara i starten och måste spela runt bollen på ett säkrare sätt, säger Ambrosini.

Den nye Milantränaren Massimiliano Allegri valde att hylla svensken efter matchen och planen var att ”Ibra” skulle få mer boll.

– Vi måste ge Ibrahimovic mer bollar. När han spelar med Robinho eller Pato så har han större möjligheter att vandra fritt, säger han.