Berbatov blev stor hjälte.
Berbatov blev stor hjälte. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Berbatov stor hjälte – slog till med ett hattrick

Stekhete Dimitar Berbatov slog till med ett hattrick och såg till att Manchester United besegrade Liverpool.

MANCHESTER. Efter att ha haft två halvknackiga säsonger har Dimitar Berbatov, 29, vaknat till liv rejält i Manchester United och bjöd på stor show mot rivalen Liverpool. Tre minuter före halvtidsvilan gjorde han matchens första mål. På en hörna missade Fernando Torres att markera bulgaren som ostört kunde gå upp och nicka in 1-0.

En kvart in i den andra halvleken kom matchens stora delikatess. 29-åringen tog emot bollen och slog till med en cykelspark – ribba in.

– Oj, oj, oj – vilket svårt fotbollsmål! Det är så svårt att göra det där målet. Det är riktigt stor klass, utbrast Viasat-experten Glenn Strömberg.

Liverpool gav in upp och både reducerade på straff genom Steven Gerrard efter att Fernando Torres blivit neddragen i straffområdet. Efter att spanjoren blivit fälld fick ”The Reds” frispark. Liverpool-kaptenen lade upp bollen och den engelske mittfältaren sköt behärskat in 2-2. Men det var bulgarens stora dag. Med sex minuter kvar nådde den stekheta anfallaren högst på ett inlägg och knoppade in segermålet.