Barcelona återtog ledningen genom Pique.
Barcelona återtog ledningen genom Pique. - Foto: ANDRES KUDACKI/AP/SCANPIX
Raul Garcia kvitterade under hemmamatchen mot Barcelona.
Raul Garcia kvitterade under hemmamatchen mot Barcelona. - Foto: ANDRES KUDACKI/AP/SCANPIX
Messi bars ut på bår efter den otroligt fula tacklingen.
Messi bars ut på bår efter den otroligt fula tacklingen. - Foto: ANDRES KUDACKI/AP/SCANPIX

Lionel Messi allvarligt skadad

Barcelona mot Madrid. Katalonien mot lillbrodern från Madrid, det blev en magisk tillställning under första halvlek - ett skådespel från helvetet i andra.

MADRID. I en väldigt tuff match mellan Barcelona och Atletico de Madrid blev Tomáš Ujfaluši utvisade i de absoluta sista sekunderna av matchen, efter en ful tackling på Lionel Messi. Det argentinska underbarnet blev utburen på bår med tårar i ögonen.

Under inledningen av matchen dominerade Barcelona drabbningen fullständigt både vad avser bollinnehav och chanser.

Messi tog ledningen i den 12:e matchminuten efter en magisk framspelning av Pedro. Bollinnehavet snuddade på ofattbara 75-25 i en match mellan två titelaspiranter.

Efter målet började Atletico de Madrid allt mer och mer ta över matchen. I den 25:e minuten nickade Raul Garcia in kvitteringsmålet efter en riktigt bra slagen hörna.

Gerard Pique återgav ledningen till Barcelona, ett sjukt snyggt mål . Matchen fann sin struktur efter att Madrid fick in sin kvittering och även om Barcelona hade ett större bollinnehav, var inte Atletico helt chanslösa.

Under den andra halvleken började känslorna svälla över. Spelarna gick hårdare och hårdare in i dueller - dock vägde matchen betänkligt. Barcelona hade blivit av med sin glänsande dominans. Detta resulterade i att Sergie Agüero blev tvungen att avbryta matchen i den 52:a minuten, skadan såg dock inte allt för allvarlig ut.

David De Gea var matchens i särklass bäste spelare - oavsett hur matchen hade slutat. Han stoppade över 6 riktigt farliga lägen för Barcelona, och räddade även två frilägen från David Villa och Messi.

Det var under de sista minuterna som den tjeckiske försvararen Tomáš Ujfaluši valde att grovt stoppa den argentinske superstjärnan Messi. Målskytten flög två meter och rullade än längre innan han stillaliggande skrek på hjälp. Efter intensiv läkarvård blev han till slut utburen på bår - och det är än så länge oklart vad det rör sig om för skada - dock såg spelaren riktigt illa däran ut.