Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kovändningen: "Given får lämna"

Shay Given får lämna klubben om han vill.

Shay Given får lämna klubben om han vill.

Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Sport | 20/09/2010 10:47

Manchester City-målvakten får lämna klubben om han vill.

MANCHESTER. Efter att ha vägrat totalt öppnar Manchester City-tränaren Roberto Mancini nu upp för Shay Given att lämna klubben.

I stället tänker italienaren satsa på den betydligt mycket yngre målvakten Joe Heart. Något som har fått Given att reagera och har vid flera tillfällen talat ut om sitt missnöje.

– Jag sa till honom "Shay, du får välja. Jag hoppas att du stannar här men jag respekterar ditt beslut om du vill lämna om du kan", säger Mancini enligt Sky Sports.

Han fortsätter:

– Han bestämde sig för att stanna och tills januari så måste han göra det. Jag förstår hans frustration, men jag måste säga till Shay att han måste ge 100 procent om han stannar här. Om han väljer att lämna i januari så respekterar jag hans beslut.

Den 34-årige irländaren var enligt uppgifter väldigt nära en flytt till London och Arsenal den här sommaren. Men trots alla rykten stannade alltså han kvar i City för att kriga om en plats. Ett krig som nu ser ut att vara förlorad.