Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kan straffas hårt för mardrömstacklingen

- 21/09/2010, 08:58 -
Tomáš Ujfaluši kan straffas hårt.
1 av 2

Tomáš Ujfaluši kan straffas hårt.

Steffi Loos/AP/SCANPIX

Lionel Messi fick bäras ut.
2 av 2

Lionel Messi fick bäras ut.

ANDRES KUDACKI/AP/SCANPIX

Atletico Madrids Tomáš Ujfaluši kan stängas av i fyra till tolv matcher.

MADRID. Atletico Madrids Tomáš Ujfaluši sparade verkligen inte på krutet när han gick in i en stenhård närkamp med Barcelonas Lionel Messi. Med en stenhård stämpling på fotleden såg den bryske mittbacken till att den argentinske världsstjärnan fick bäras ut på bår gråtandes.

Som tur är skadan endast lindring och snart förväntas Messi kunna vara redo för spel igen. Men desto sämre kan det bli för Ujfaluši.

Enligt Marca kommer det spanska förbundets disciplinnämnd i dag bestämma vilket straff tjecken kommer att få för sin brutala tackling. Och enligt den spanska tidningen kan ett väldigt hårt sådant vänta.

Disciplinnämnden har nämligen två val. Antingen väljer de att gå med paragraf 115, som är den mildaste bestraffningen och som ger tre matchers avstängning. Eller så väljer de att gå med paragraf 97.

"Ett aggresivt beteende mot en motspelare, som har ett målläge, som får skadliga konsekvenser som anses som allvarliga (…) är straffbart med avstängning från fyra till tolv matcher", lyder beskrivningen till paragrafen.

I sådana fall skulle en bestraffning mellan fyra till tolv matcher vänta för Ujfaluši, som just hade hittat tillbaka till startelvan när lagen drabbades samman.

Att Ujfaluši missar morgondagens match mot Valencia är dock klart sedan han visades ut direkt efter den hemska tacklingen.