Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Agger sågar Hodgsons taktik

- 21/09/2010, 09:18 -
Daniel Agger gillar inte den nya taktiken.
1 av 2

Daniel Agger gillar inte den nya taktiken.

Roy Hodgsons filosofi fungerar inte för dansken.
2 av 2

Roy Hodgsons filosofi fungerar inte för dansken.

Dansken Daniel Agger vill få mer speltid.

LIVERPOOL. Den anrika klubben Liverpool är endast en skugga av sitt forna jag, minst sagt. Ekonomisk kris och interna splittringar inom klubbledningen har fått fansen att bli alldeles ursinniga - och nu börjar även spelarna att vända sig emot den nye tränaren Roy Hodgson.

– Tränaren har en filosofi om att spela fotboll högre upp på planen och då måste man spela annorlunda i försvaret, sade mittbacken Daniel Agger till "Verldens bedste fodbold" efter 2-3-förlusten mot Manchester United senast.

Den danske landslagsspelaren utvecklade senare sitt resonemang för Daily Express:

– Det är inte min stil. Det är inte typen av fotboll som jag kan. Jag gillar att hålla bollen på marken och jag kommer att fortsätta göra just det. Huruvida han (Hodgson) kommer att använda mig, det är upp till honom.

Mot Manchester United valde Hodgson att bilda mittbackspar med Jamie Carragher och Martin Skrtel. Tre mål fick de se Dimitar Berbatov göra, men trots det tror inte Agger att det kommer att bli mycket bättre för honom. Inte snart i alla fall.

– Vår spelstil har förändrats så jag måste anpassa mig lite. Men för att vara helt ärlig så kommer jag inte att anpassa mig till 100 procent. Jag är en fotbollsspelare som gillar att hålla bollen på marken. Jag är här för att spela, inte för att tjonga upp bollen. Jag ska nog få chansen. Jag vet vad jag står för och det gör nog Hodgson också.