Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uefa inblandat i jätteskandal – sparkar spelfixare

- 23/09/2010, 20:55 -
Peter Limacher
1 av 2

Peter Limacher

Martin Meissner/AP/SCANPIX

2 av 2

Martin Meissner/AP/SCANPIX

För en vecka sedan stämde Bayern München två anställda på Uefa för förtal. Nu har en av dem fått sparken – för att ha varit spelfixare.

MÜNCHEN. För två år sedan åkte Bayern München på en storförlust mot Zenit St. Petersburg med 4-0 i semifinalen i Uefa-cupen. Enligt spanska avlyssningar sade en person inom ryska maffian att han hade köpt matchen. En utredning startades men lades snabbt ner på grund av att man inte hade tillräckligt med bevismaterial.

En stor spelskandal

Chefen för Uefa:s disciplinnämnd, Peter Limacher, avslöjade i den tyska tidningen Stern att anklagelserna stämde. Det hade betalats en stor summa pengar till den tyska storklubben för att förlora matchen. Nu har utredaren Robin Boksic, som var Limachers källa, fått sparken. Kroaten kopplas ihop med tre tyska personer som sysslar med fixade matcher och samtliga är misstänkta att vara inblandade i den stora spelskandalen i Tyskland förra året.

De regerande Bundesliga-mästarna har efter att artikeln publicerades bestämt sig för att stämma magasinet.

– Vi kommer inte att låta någon förstöra vårt anseende, sade klubbens vd Karl-Heinz Rummenigge.

Han stängde av storstjärnan

Efter att klubben uppmanade till en utredning har Uefa tagit tag i saken och beslutade sig för att sparka Boksic – men chefen för disciplinnämnden har fortfarande kvar sitt jobb. Limacher var också den som beslutade att Bayerns störste stjärna, Franck Ribéry, skulle stängas av i tre matcher i Champions League. Det gjorde att fransmannen missade finalen mot Inter.