Serie A-bloggen.
Serie A-bloggen.

Veckans match i Serie A

Gustav Östergren ger sin införrapport till helgens stora match mellan Inter och Roma.


Cosa Succede?

Vill du läsa mer om Serie A? Följ Gustav Östergrens och Nicole Fältlövs blogg på Nyheter24.

STOCKHOLM. Vilka spelar den? RomaInter, lördag 25/9, 20.45.

Tidigare möte värt att minnas?

För två säsonger sedan möttes lagen på Olimpico i en helt underbar match som både var underhållande och välspelad. Det var på den tiden Zlatan Ibrahimovic kunde göra vad han ville, vilket resulterade i ett läckert lobbmål och en smekning i bortre hörnet. Varken Stankovic eller Obinna ville vara sämre, utan serben plockade ner en boll på bröstet och dunkade till den på halvvolley i det långa hörnet och nigerianen sköt matchens mörsare i bortre krysset

Hur ser det ut idag?

Roma har inlett säsongen helt horribelt och det här mötet hade inte kunnat komma i ett sämre läge. För man har varken briljerat i offensiven eller defensiven och till på lördag saknas både Sergio och Mexes som blev utvisad i matchen mot Brescia. Hos Inter är det raka motsatsen och bara breda leenden sedan Milito blivit av med sin måltorka och Eto’o gör det han ska göra. Att både Zanetti och Samuel saknas bör dock ses ett avbräck.

Vilka spelare ska vi hålla ögonen på?

Det är ju enkelt att skrika ut ”Totti” i dessa lägen men han har inte inlett säsongen särskilt imponerande. Därför bör ni istället hålla ögonen på den kvicke, men något bollkära, fransmannen vid namn Jeremy Menéz. Jag ser inte riktigt storheten i honom hittills – det är dock solklart att han besitter den snabbhet och kreativitet som Roma saknat i de senaste matcherna. Hos Inter vill jag lyfta fram Samuel Eto’o som inlett säsongen helt magiskt och man får nästan lite Barcelona-vibbar av att se honom spela.

Hur slutar det?

Tittar man på förutsättningarna, spelarna på pappret och tidigare möten så kan bara den här matchen sluta på ett sätt. Fast det är inte mycket värt när domaren väl blåser i pipan. Jag tror nämligen att den här typen av matcher som fungerar som tändvätska för lagen som är i kris. De sluter sig inom gruppen och står upp för klubbemblemet och sin tränare. Ska det komma en vändning så är det dags nu.

I det här fallet lär det dock vara hopplöst och min känsla är att Inter trots allt plockar hem alla tre poäng. Laget var lite segstartade i inledningen av säsongen men det spelet som visats upp i de senaste matcherna har varit skrämmande bra. Benitez har fått fart på maskinen Inter igen och det kan nog räcka långt. Inte bara till tre nya poäng i Rom.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.