Tisdag 7 Dec
Stockholm

Falkögat ser omgång sex

Magnus Falk tippar omgång sex av Premier League.
Magnus Falk tippar omgång sex av Premier League. Foto:

Nyheter24:s Premier League-bloggare Magnus Falk analyserar inför omgång sex – match för match.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
What's up England?

Vill du läsa mer om Premier League? Följ Magnus Falks blogg på Nyheter24!

STOCKHOLM. Efter Carling Cup och en hel del att tänka på för en del lag och en hel del nya spelare att lära känna i Northampton bland annat, så kammar vi oss, sätter på oss konformationskostymen och ger oss in i diskussion om helgens matcher. Nedan är helgens omgång och redan kan ni börja bita på nagelbanden. Själv brukar jag sitta i Lotus-ställning och äta chips.

Arsenal - WBA, Man City – Chelsea, West Ham – Tottenham, Liverpool - Sunderland, Blackpool-Blackburn, Fulham - Everton, Birmingham - Wigan, Bolton – Man U, Wolves – Aston Villa, Newcastle – Stoke.

En knippe väldigt trevliga och spännande matcher. Jag noterar att Gunners är starka hemma på Emirates Stadium. Matchen mot WBA ger mig vibbar från för och knipskarpa dueller i luften mellan Regis och Young. Här finns också härliga matcher med enormt mycket pengar. ManCity mot Chelsea känns som en oljematch. En schejk mot en oligark. På planen väller miljonerna fram, men oj vilken match. Skall City bli det första laget att knycka pinnar av Chelsea?

Vi beskådar ett par derbyn. West Ham-Spurs. Östra London mot Norra London det åks en och annan Spursare på tåget imorgon. Wolves- Aston Villa är ett klassiskt midlandsderby. Aston Villa torskade mot Birmingham förra veckan; är det dags för en ny derby-förlust?

Vi fortsätter med derbys och ser Bolton möta Man U. Ett klockrent Manchester-derby och Sir Alex vill fortsätta på 5-2 mot Scunthorpe och krossa Bolton, men jag höjer ett varningens finger för Coyles Bolton.

Meet Joe Black. Film med Brad Pitt.

Meet the two Blacks. Blackburn och Blackpool. Fascinerande match och namn. Två lag som behöver poöng, även fast the Tangerines startat bra.

Liverpool-Sunderland. Jag anar krisen, jag anar ”You’ll never walk alone”, jag anar en nervös slippsklädd Hodgson, jag anar hans framtid i frågetecken om starka Sunderland vinner.

Birmingham – Wigan är så nära klassisk gammal gruvarbetarfotboll vi kan komma. Som att se Sheffield U – Norwich på den gamla goda tiden. Fulham- Everton hade potential att bli en belgisk kamp mellan Fellaini och Démbéle, men den sistnämnde bars ut mot Stoke, men Felleini, som har allting i sitt hår (de hittade exempelvis hela Islands budgetunderskott där) har potential att avgöra.

Avslutningsvis Newcastle – Stoke. Hemmalaget slog ut Chelsea efter en kraftansträngning i veckan och jag misstänker att Hughton låter Ameobi starta. Tuff match mot ett tungt Stoke.

Det var en omgång av klass det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela