Zlatan hyllas av Martin Jol.
Zlatan hyllas av Martin Jol. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

”Zlatan är den bäste anfallaren i världen”

Ajax tränare Martin Jol hyllar den svenske superstjärnan inför veckans möte.


Den första tiden i Milan

Vill du läsa mer om Serie A? Följ Gustav Östergrens och Nicole Fältlövs blogg på Nyheter24.

”Ibra” har, likt hela Milan, varit väldigt ojämna. I svenskens första match åkte man på en tung förlust mot nykomlingarna Cesena.

Mot sitt gamla lag Ajax blev det oavgjort och det kan man tacka svensken för. Stjärnanfallaren gjorde matchens enda mål efter att ha blivit snyggt framspelad av Clarence Seedorf.

Mot Napoli behövde han bara en chans och tog den. Under matchen mot Juventus lyckades han utöka sin sammanlagda målskörd i Serie A till fyra mål.

I Champions League fortsätter det att gå tungt för honom. Missade två frilägen mot Real Madrid i veckan och sågas rejält i italiensk press.

AMSTERDAM. I veckan ställs Zlatan Ibrahimovic, 28, mot sin gamla klubb Ajax. Den holländska klubbens tränare, Martin Jol, är en stor beundrade av den svenske superstjärnan.

– Zlatan Ibrahimovic är den bästa anfallaren i världen. Robinho är oförutsägbar och vi vet alla vad som händer när Ronaldinho börjar röra på höfterna. Milan och Real Madrid håller samma nivå, säger han enligt ad.nl.

Jol har dock ett recept för hur man ska besegra den stora klubben.

– Mot Milan måste vi försvara bra. Sen har vi fördel av att vara på hemmaplan där vi sällan förlorar. Men det står klart att det inte kommer att bli enkelt.

Trots att Milan vann sin senaste hemmamatch är inte fansen helt nöjd med insatsen och även 28-åringen, som gjorde matchens enda mål, sågas.

Jag tycker att i första halvlek var det bara Gattuso och Abbiati som spelade bra. Resten av truppen spelade fruktansvärt dåligt likaså Zlatan. Förväntningarna på Zlatan, Robinho och framförallt Milan är så betydligt mycket högre och jag är riktigt besviken än så länge.”, skriver Jashev på SvenskaFans.

Se flera av svenskens mål i Barcelona:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!