Mourinho visade stor fingertoppskänsla.
Mourinho visade stor fingertoppskänsla. - Foto: Francois Mori/AP/SCANPIX

”Mous” fingertoppskänsla avgjorde

José Mourinhos bytte in Angel Di Maria och det gav ”Los Blancos” andra raka trepoängaren.


Di Marias väg till den stora scenen

Angel Di Maria slog igenom som ett underbarn i U20-VM 2007. Hans imponerade spel i turneringen gjorde att Benfica plockade upp argentinaren. Under sina tre år i Portugal utvecklades han till en av världens allra intressantaste mittfältare. Det blev 125 matcher och 15 mål i den röda tröjan.

Efter att José Mourinho, som hade haft ögonen på 22-åringen under en längre tid, tog steget över till Real Madrid valde ”The Special One” att plocka med sig ”El Flaco” för 25 miljoner euro.

AUXERRE. Efter poängtapp i ligaspelet i helgen hade Real Madrid sikte på tre poäng när man äntrade Stade Abbé Deschamps för match mot Auxerre. Det var också det spanska laget som satte tonen i den första halvleken med ett övertag både i bollinnehav och avslut. Gonzalo Higuaín var nära att bli matchens första målskytt efter en kvart med hans skott räddades på mållinjen och Auxerre lyckades också hålla ihop defensiven under den första halvan av matchen.

Real Madrid fortsatte med ett dominant spel även i den andra halvleken men resultatet blev allt mer frustrerande för gästerna. José Mourinho försökte kasta om i laget genom att byta in Mesut Özil och Ángel Di María. Detta skulle också visa sig bli ett genidrag från "The Special One".

I den 81:a minuten slog nämligen Özil en superb crossboll till argentinaren som med hjälp av eminent bollbehandling fick till ett avslut som hittade in bland nätmaskorna. Ännu en gång vann Real marginellt trots ett spelövertag och Di María fortsätter att glänsa i sin nya klubb. Auxerre spelade smart med försvarsinriktad taktik men lyckades inte nolla Los Blancos matchtiden ut och då Ireneusz Jelen brände en kvitteringschans på övertid så slutade drabbningen 0-1 .

Det var inte Cristiano Ronaldo, (Gonzalo) Higuaín eller (Karim) Benzema. Den enda lyckosamma på Abbe-Deschamps var Angel Di Maria”, skriver den spanska tidningen Marca.

Fotbollsverige.se

Här kan ni se det vackra målet

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!