Inter skakas av mutskandal

Zlatan Ibrahimovics comeback ska medvetet ha försenats inför läggmatcher.


Italien skakas av en ny mutskandal sedan uppgifter framkommit om att Inter fixat matcher under fjolårets säsong i Serie A. Italienska åklagarmyndigheter jobbar i dagsläget med att utreda anklagelserna och uppger att Inter lagt sig i olika matcher för att öka oddsen på en vinst i Serie A.

Inter, med storsvensken Zlatan Ibrahimovic, granskas för matcherna från vecka 24 och framåt under säsongen i och med att flera spelbolag vägrade ta emot spel på att Inter skulle vinna ligatiteln, skriver eurosport.se.

Polisen har tagit initiativ till undersökningen och pekar på flera telefonsamtal som funnits mellan Inters dåvarande tränare Roberto Mancini och maffiabossen Domenico Brescia.

Åklagarmyndigheten referar till några punkter som talar för mutbrott. Ibrahimovics comeback ska medvetet ha försenats och Julio Cruz ska ha fått order om att lämna över en straff till Marco Materazzi, som missade skottet från elva meter, skriver eurosport.se som tagit del av Milanotidningen Il Giornales artikel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.