Marseillefansen är några av de bästa och mest beryktade i världen. Här vänder de ryggen åt Nicolas Anelka.
Marseillefansen är några av de bästa och mest beryktade i världen. Här vänder de ryggen åt Nicolas Anelka. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Fransk arrogans eller brittisk brutalitet?

Marseilles säkerhetschef blev under gårdagens matchen mot Chelsea utslängd efter att Chelseas matchvärdar inte insett vem han var?


Frankrikes största rivaler

PSG mot Marseille är en av Frankrikes i särklass största matcher. Fascismen representerade av Parislaget, kommunismen florerar genom Ernesto Guevara flaggorna som vajar på Stadé Velodrome i Marseille.

Matchen är den mest hulligandrabbade sporttillfället i Frankrike, där bland annat 500 Paris Saint-Germain fans reste ned till Marseille, men matchen sköts upp av Förbundet - det struntade bägge supportergrupperna i och drog ut i vad som närmast kunde beskrivas som krig.

LONDON. Guy Cazadamont, säkerhetschef för Marseille, var under tisdagen på besök på Stamford Bridge för att se sitt lag spela borta mot Chelsea.

– Jag har aldrig upplevt något liknande under en europeisk match, säger han till The Guardian. Vilket kan upplevas ironisk för de som har sett matcher från Stade Vélodrome.

Marseillefansen är några av de bästa och mest beryktade i världen, något som fransmännen menar att den engelska delen av säkerhetspersonalen ska ha använt emot fansen.

Enligt Cazadamont ska Marseilles ditskickade vakter ha blivit avvisade av Chelseas motsvarigheter, vilket sedan ska ha lett till heta ordväxlingar.

– När jag kom dit för att lugna ner alla parter blev jag själv utslängd, utan att ens få växla ett ord med min dito inom Chelsea. En skam.

De franska fansen skulle inte vara sämre med sina burop, klagomål och riktade verbala utskällningar mot den franska publikens personliga favorit när det kommer till kölhalning av franska VM-spelare, Nicolas Anelka var på planen. Inte blir det bättre av det fakutom att den franske divalaten en gång i tiden spelat för PSG.

Frågan man måste ställa sig, är hur fransk fotboll egentligen mår? Det är definitivt en underbar liga, men med sina uppenbara brister.

En tidigare intervju med mannen, myten och legenden - Guy Cazadamont.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!