Gustav Östergren jämför några av Zlatans mål med den förre Milan-legendaren Andriy Shevchenko.
1 av 3
Gustav Östergren jämför några av Zlatans mål med den förre Milan-legendaren Andriy Shevchenko. - Foto: Bas Czerwinksi/AP/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Alberto Pellaschiar/AP/SCANPIX

”Får Shevchenko-vibbar av Zlatan”

Nyheter24:s Italienexpert Gustav Östergren är imponerad av svenskens målproduktion.


Den första tiden i Milan

Vill du läsa mer om Serie A? Följ Gustav Östergrens och Nicole Fältlövs blogg på Nyheter24.

”Ibra” har, likt hela Milan, varit väldigt ojämna. I svenskens första match åkte man på en tung förlust mot nykomlingarna Cesena.

Mot sitt gamla lag Ajax blev det oavgjort och det kan man tacka svensken för. Stjärnanfallaren gjorde matchens enda mål efter att ha blivit snyggt framspelad av Clarence Seedorf.

Mot Napoli behövde han bara en chans och tog den. Under matchen mot Juventus lyckades han utöka sin sammanlagda målskörd i Serie A till fyra mål.

I Champions League fortsätter det att gå tungt för honom. Missade två frilägen mot Real Madrid i veckan och sågas rejält i italiensk press.

STOCKHOLM. Efter en trög start med en blytung förlust mot nykomlingarna Cesena har Zlatan Ibrahimovic börjat vakna till liv. Tidigare i veckan avgjorde ”Ibra” för första gången på nio försök mot ett av sina gamla lag. 28-åringens första proffsklubb, Ajax, var det som förlorade mot Milan efter att svensken gjort matchens enda mål. Efter matchen hyllades han runtom i Italien för sin insats.

"Det är när saker och ting börjar bli svårt som Ibrahimovic kommer in. Medan Robinho missade en rad målchanser, så gjorde svensken inget misstag med Seedorfs delikata assist”, skrev tidningen Sky.

Nyheter24:s Serie A-bloggare Gustav Östergren är inte lika imponerad av insatserna i den rödsvarta tröjan.

”Många hävdar att han har hittat hem och att det märks på sättet han spelar. Skitsnack säger jag. I merparten av matcherna har Zlatan sett precis sådär håglös och slutkörd ut som han kunde göra den sista tiden i Barcelona”, skriver han i sin blogg.

Men att ha gjort fem mål på de senaste sex matcherna är något som imponerar på herr Östergren.

Fast det finns något som väger tungt och det är målen han gör. Zlatan är där han ska vara, som den uppspelspunkt och målskytt Milan saknat i många, många år. Det är nästan så att man får lite Shevchenko-vibbar över vissa mål och sekvenser.”

Det senaste målet mot Ajax

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!