”Får Shevchenko-vibbar av Zlatan”

- 30/09/2010, 11:13 -
Gustav Östergren jämför några av Zlatans mål med den förre Milan-legendaren Andriy Shevchenko.
1 av 3

Gustav Östergren jämför några av Zlatans mål med den förre Milan-legendaren Andriy Shevchenko.

Bas Czerwinksi/AP/SCANPIX

2 av 3

Luca Bruno/AP/SCANPIX

3 av 3

Alberto Pellaschiar/AP/SCANPIX

Nyheter24:s Italienexpert Gustav Östergren är imponerad av svenskens målproduktion.

STOCKHOLM. Efter en trög start med en blytung förlust mot nykomlingarna Cesena har Zlatan Ibrahimovic börjat vakna till liv. Tidigare i veckan avgjorde ”Ibra” för första gången på nio försök mot ett av sina gamla lag. 28-åringens första proffsklubb, Ajax, var det som förlorade mot Milan efter att svensken gjort matchens enda mål. Efter matchen hyllades han runtom i Italien för sin insats.

"Det är när saker och ting börjar bli svårt som Ibrahimovic kommer in. Medan Robinho missade en rad målchanser, så gjorde svensken inget misstag med Seedorfs delikata assist”, skrev tidningen Sky.

Nyheter24:s Serie A-bloggare Gustav Östergren är inte lika imponerad av insatserna i den rödsvarta tröjan.

”Många hävdar att han har hittat hem och att det märks på sättet han spelar. Skitsnack säger jag. I merparten av matcherna har Zlatan sett precis sådär håglös och slutkörd ut som han kunde göra den sista tiden i Barcelona”, skriver han i sin blogg.

Men att ha gjort fem mål på de senaste sex matcherna är något som imponerar på herr Östergren.

Fast det finns något som väger tungt och det är målen han gör. Zlatan är där han ska vara, som den uppspelspunkt och målskytt Milan saknat i många, många år. Det är nästan så att man får lite Shevchenko-vibbar över vissa mål och sekvenser.”

Det senaste målet mot Ajax