Seedorf rädd för att Zlatan ska få för stort inflytande i Milan.
1 av 3
Seedorf rädd för att Zlatan ska få för stort inflytande i Milan.
Och får stöd av Bergomi.
2 av 3
Och får stöd av Bergomi.
Baresi håller inte med.
3 av 3
Baresi håller inte med.

Här får Zlatan stöd - av Milan- och Interlegendarer

"Zlatan är aldrig problemet - utan något extra".


"Det ökända ångloket har vi inte sett mycket av"

"Många hävdar att han har hittat hem och att det märks på sättet han spelar. Skitsnack säger jag. I merparten av matcherna har Zlatan sett precis sådär håglös och slutkörd ut som han kunde göra den sista tiden i Barcelona. Han slarvar med passningarna, mottagningarna sitter in där dem brukar och det ökända ångloket som Lagerbäck kallar honom, har vi inte sett mycket av hittills.

Jag är dock väl medveten om att han varken varit hundra procent och att omgivningen är ny och kanske inte så inspirerande alltid.

Fast det finns något som väger tungt och det är målen han gör. Zlatan är där han ska vara, som den uppspelspunkt och målskytt Milan saknat i många, många år. Det är nästan så att man får lite Shevchenko-vibbar över vissa mål och sekvenser. För det är ändå viktigare än alla klackpassningar och mördande frisparkar som smiter in bakom chockade målvakter."

Läs mer på Cosa Succede - Nyheter24:s Serie A-blogg med Gustav Östergren och Nicole Fältlöv.

Zlatan Ibrahimovic första tid i italienska Milan har varit en dundersuccé. 28-åringen från Malmö har - under sin tionde säsong i Europa - på kort tid gjort sig oersättlig.

Men hans framgångar har skapat oro i Milanlägret. Holländaren Clarence Seedorf sa efter italienarnas 1-1-match mot Ajax i Champions League att det finns en risk att Milan kan bli som Inter - för beroende av Zlatan.

Enligt Seedorf kommer lagkamraterna sakteligen förvänta sig att Zlatan ska vara skillnaden gång på gång - något han varit de senaste veckorna - och att Milan därför kan bli lättlästa när motståndet blir av allra högsta klass.

Baresi: "Måste utnyttja sin mästare"

Under veckan har Zlatans inflytande i Milan diskuterats flitigt i Italien. Nu träder två försvarslegendarer fram och hyllar svensken. Milans förre lagkapten Franco Baresi menar att Zlatan inte är problemet - utan lösningen.

- Jag är övertygad om att Zlatan aldrig kan bli problemet - utan en egenskap utöver det vanliga. Och Zlatan vet hur man gör mål på alla möjliga sätt.

- Milan måste nu bara hitta ett sätt att spela bra och utnyttja sin mästare på bästa möjliga sätt.

"Åtta raka ligatitlar"

Baresi får stöd av rivalen Inters gamla försvarsklippa Giuseppe Bergomi.

- Alla som vill att det ska gå dåligt för Milan kommer hävda att Ibra är ett problem. Men man kan inte anse att någon som vunnit åtta raka ligatitlar är ett problem, säger Bergomi som spelade i 20 raka säsonger för Zlatans gamla klubb Inter och gick under namnet "Il capitano".

En av Milans allra största genom tiderna

Bergomi i Gli Azzurri

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.