Här får Zlatan stöd - av Milan- och Interlegendarer

- 30/09/2010, 14:50 -
Seedorf rädd för att Zlatan ska få för stort inflytande i Milan.
1 av 3

Seedorf rädd för att Zlatan ska få för stort inflytande i Milan.

Och får stöd av Bergomi.
2 av 3

Och får stöd av Bergomi.

Baresi håller inte med.
3 av 3

Baresi håller inte med.

"Zlatan är aldrig problemet - utan något extra".

Zlatan Ibrahimovic första tid i italienska Milan har varit en dundersuccé. 28-åringen från Malmö har - under sin tionde säsong i Europa - på kort tid gjort sig oersättlig.

Men hans framgångar har skapat oro i Milanlägret. Holländaren Clarence Seedorf sa efter italienarnas 1-1-match mot Ajax i Champions League att det finns en risk att Milan kan bli som Inter - för beroende av Zlatan.

Enligt Seedorf kommer lagkamraterna sakteligen förvänta sig att Zlatan ska vara skillnaden gång på gång - något han varit de senaste veckorna - och att Milan därför kan bli lättlästa när motståndet blir av allra högsta klass.

Baresi: "Måste utnyttja sin mästare"

Under veckan har Zlatans inflytande i Milan diskuterats flitigt i Italien. Nu träder två försvarslegendarer fram och hyllar svensken. Milans förre lagkapten Franco Baresi menar att Zlatan inte är problemet - utan lösningen.

- Jag är övertygad om att Zlatan aldrig kan bli problemet - utan en egenskap utöver det vanliga. Och Zlatan vet hur man gör mål på alla möjliga sätt.

- Milan måste nu bara hitta ett sätt att spela bra och utnyttja sin mästare på bästa möjliga sätt.

"Åtta raka ligatitlar"

Baresi får stöd av rivalen Inters gamla försvarsklippa Giuseppe Bergomi.

- Alla som vill att det ska gå dåligt för Milan kommer hävda att Ibra är ett problem. Men man kan inte anse att någon som vunnit åtta raka ligatitlar är ett problem, säger Bergomi som spelade i 20 raka säsonger för Zlatans gamla klubb Inter och gick under namnet "Il capitano".

En av Milans allra största genom tiderna

Bergomi i Gli Azzurri