1 av 4
- Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
2 av 4
- Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
3 av 4
- Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
4 av 4
- Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Mancini kör med bästa elvan

Det är toppmöte på Eastlands ikväll då Manchester City tar emot Juventus i Europa League.


Nykomlingen mot den gamla damen

Juventus har spelat i europeiska sammanhang så länge historien kan förtälja. Manchester City inleder däremot sitt äventyr i Europa med att spela i den europeiska andradivisionen - men det innebär det första äventyret på väldigt lång tid - senast de vann något var 1970 års upplaga av cup-vinnar-cupen.

MANCHESTER. Efter att ha åkt ur den engelska Ligacupen i förra veckan med en reservbetonad startelva, har Roberto Mancini nu aviserat ett starkare lag inför matchen mot Juve.

- Jag vill alltid sätta den starkaste elvan på planen, säger italienaren enligt klubbens hemsida.Såväl fansen som ledningen i Manchester City vill se titlar och då klubben redan åkt ur Carling Cup står nu Europa League som Citys kanske största möjlighet till en pokal i vår.

När Juventus gästar City of Manchester Stadium ikväll väntas tränaren Roberto Mancini därför skicka ut en stark startelva, till skillnad från förra veckans ligacup-match mot West Bromwich då bland annat svenske John Guidetti fick spela från start.

- Läget var annorlunda i Carling Cup, säger Mancini till Citys officiella hemsida.

- Nu kan jag ändra två eller tre spelare. Jag har fler alternativ.

Kort vila till nästa match

City spelar en tuff ligamatch mot Newcastle på söndag, men den matchen lär alltså inte påverka dagens laguttagning i samma utsträckning som förra veckan ligacupmatch.

- Eftersom vi har Europa League på torsdag (idag) har vi bara två dagar och två nätter att återhämta oss på, men jag hoppas att vi kan göra ett bra jobb mot såväl Juventus som Newcastle, säger Mancini.

Fotbollsverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!