Samuel Eto'o har hittat rätt igen.
1 av 4
Samuel Eto'o har hittat rätt igen. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Anledningen stavas Rafael Benitez.
2 av 4
Anledningen stavas Rafael Benitez. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Det är bättre nu än vad det var med José Mourinho, hävdar Eto'o.
3 av 4
Det är bättre nu än vad det var med José Mourinho, hävdar Eto'o. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Rafael Benitez har hjälpt Eto'o att göra mål igen.
4 av 4
Rafael Benitez har hjälpt Eto'o att göra mål igen. - Foto: BAS CZERWINSKI/AP/SCANPIX

Eto'o: "Bättre med Benitez än med Mourinho"

Anfallaren fördrar Rafael Benitez än sin förre tränare.


Samuel Eto'o Fils:

Född: 10:e mars 1981 i Nikon, Kamerun.

Tidigare klubbar: Fostrades i Kadji Sports Academy innan han flyttade till Real Madrid 1997. Men det blev endast tre matcher för anfallaren, som först lånades ut till Leganés och sedan Espanyol.

Målskörden var inte den bästa då, men när han lämnade för Mallorca skulle det lossna. Strikern blev en av den La ligas mest fruktade spelare och när han lämnade Mallorca för Barcelona 2004 var det bäddat för succén.

Anfallaren spottade in mål och hjälpte den katalanska klubben vinna Champions League två gånger om, ligan tre gånger, cupen en gång och supercupen vid två tillfällen. Han är dessutom Barcelonas meste målskytt genom tiderna med sina 108 mål på 145 matcher.

Nu: Skrev på för Inter den förrförra sommaren. Efter en halvdan första säsong har han kommit gång och öser återigen in mål.

MILANO. Samuel Eto'o trivs med sin nye tränare Rafael Benitez. Så sent som i onsdags exploderade målkungen och gjorde ett hattrick för sitt "nerazurri" när Werder Bremen krossades med 4-0 i Champions League-mötet.

Med José Mourinho väck har det äntligen lossnat för strikern, som förklarar varför det går så mycket bättre nu:

– Med Mourinho spelade vi klart och tydligt ett kontringsspel. Med Benitez så pressar laget mer, vilket är bättre för anfallarna eftersom vi då erövrar bollen närmare motståndarnas mål och vi får fler målchanser, säger den kameruanske anfallaren enligt Sport.

Hela elva mål på nio matcher har det blivit för den 29-årige spelaren. Men det gäller att hålla fötterna på jorden, det är han mycket väl medveten om.

– Vi måste fortsätta vara ödmjuka eftersom vi vet att det finns lag som är bättre, lag som Real Madrid, Barcelona och Manchester United, säger han.

Eto'o nätar i Champions League-finalen

/
/
Mal
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?