Lyft dig i kragen, Rooney

- 01/10/2010, 10:53 -
Wayne Ronney måste ta sig själv i kragen.
1 av 5

Wayne Ronney måste ta sig själv i kragen.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Det menar Ryan Giggs.
2 av 5

Det menar Ryan Giggs.

JON SUPER/AP/SCANPIX

3 av 5

JON SUPER/AP/SCANPIX

4 av 5

JON SUPER/AP/SCANPIX

5 av 5

Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX

Ryan Giggs råd till den skandalomsusade Wanye Rooney.

MANCHESTER. Mediabevakningen kring Wayne Rooney har varit enorm den senaste tiden. Den har varit så pass stor så att han faktiskt har extra vilodagar av Manchester United-tränaren Sir Alex Ferguson.

Men det är något som händer alla spelare, menar veteranen Ryan Giggs. I stället måste han bara lyfta sig i kragen.

– När jag var yngre - 17,18 eller 19 år gammal - så gick allting underbart. Sen så fick jag en liten formsvacka och då ville de (media) veta vem man umgicks med, om din familjehistoria. Det hände mig ett par gånger och det var inte roligt. Man gillar inte det men sen blir man hårdhudad och det hjälper en i längden, säger den 36-årige mittfältaren enligt The Sun.

Däremot tror Giggs att Rooney, som nyligen avslöjades ha varit otrogen mot sin fru med en prostituerad kvinna, genomgår en mycket tuffare period än vad han gjorde.

– Saker och ting har förändrats. Det är massivt. Och det är inte bara sportjournalisterna, utan det är på framsidorna och på skvallertidningar. Det hade inte hänt för tio år sedan, säger den gifte tvåbarnspappan.

Tror på Rooney

Walesaren är dock säker på att den 24-årige Rooney kommer att komma tillbaka till sin gamla form snart. Snart kommer anfallaren att börja ösa in mål igen och då kommer United att kunna utmana på riktigt igen.

– I början av säsongen så sa vi att vi inte kunde vara lika beroende av Wayne som tidigare. Men när han börjar göra mål igen så kommer vi att vara i extremt bra form, säger han.

Målsprutan Wayne Rooney