Det har blivit kotym med stentuffa matcher mellan Chelsea och Arsenal.
1 av 3
Det har blivit kotym med stentuffa matcher mellan Chelsea och Arsenal. - Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX
Fighten som uppstod mellan Kolo Toure och John Obi Mikel.
2 av 3
Fighten som uppstod mellan Kolo Toure och John Obi Mikel. - Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX
Emmanuel Adebayor såg till att bli utvisad i matchen mot Chelsea 2007.
3 av 3
Emmanuel Adebayor såg till att bli utvisad i matchen mot Chelsea 2007. - Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX

Fighten i London

Premier Leagues stormöte under helgen spelas i London. Chelsea tar emot Arsenal i en match som under historien kantats av kontroverser och för några år sedan - ett riktigt stort slagsmål.


Strömblad inför matchen

– Fyra raka segrar för ”De Blå”. Matchen kommer säkert att bjuda en hel del tuff och intensiv derbykamp, säger Henrik Strömblad till svenskafans.com inför drabbningen.

Den stora frågan inför matchen menar Strömblad är huruvida Cesc Fabregas kommer till start.

– Rapporterna säger att det 50 procents chans att lyckas ta sig in i truppen.

Arsenals lagkapten är otroligt viktig för laget och detta kan man inte minst se i hur de har tappat de senaste matcherna i Premier League där klubben tappat 5 poäng på de två senaste matcherna - varav Fabregas endast spelat 30 minuter av 120 - vilket i säg är talande siffror.

LONDON. Under söndagen spelas den största matchen under sjätte omgången. Chelsea drabbar samman mot Arsenal på Stamford Brigde. Londons stora tungviktsmöte, även om det är en större och mer djuprotad rivalitet mellan Arsenal och Tottenham - har den här matchen under senare år blossat upp till ett riktigt hett möte.

Säsongen 2006-07 fick exempelvis Kolo Toure och Emmanuel Adebayor frispel. Toure fick direkt rött kort efter tilltaget mot John Obi Mikel, vilket fick Adebayor att få ett exemplariskt frispel. Mitt i bråket som föranledde tumultet kan man även se Arsenals numera största stjärna - Cesc Fabregas stå upp för sina lagkamrater.

Matchens intensitet har ökat mycket tack vare Chelseas uppsving och köpta superlag. Innan Roman Abramovitch tog över på Stamford Bridge körde Arsenal allt som oftast över Chelsea - men nu på senare år har Chelsea ett kraftigt övertag, inte bara i muskelmassa utan även vad det gäller segrar, poäng men också titlar.

Se de adrenalinstinna frispelen här:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.