Macheda kommer att lånas ut.
1 av 2
Macheda kommer att lånas ut. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Storklubben lånar ut jättelöftet

Manchester United väljer att låna ut ”Kiko” Macheda.


"Kikos” väg till succén

Fedrico Macheda började sin fotbollskarriär i Lazio men eftersom att italienska klubbar inte får skriva kontrakt med spelare som är under 18 år flyttade 19-åringen till storklubben Manchester United. Den första säsongen i U18-laget gjorde han succé och mäktade med tolv mål på 21 matcher.

Säsongen 2008/2009 blev italienaren uppkallad till reservlaget. Efter ett par matcher valde demontränaren Sir Alex Ferguson att sätta den store talangen på bänken mot Aston Villa. Efter att ha blivit inbytt sent i matchen avgjorde han på övertid.

MANCHESTER. Federico Macheda, 19, slog igenom med dunder och brak för två säsonger sedan när han hoppade in och avgjorde mot Aston Villa. Den här säsongen har italienaren blivit förpassad till bänken. Enligt La Gazzetta dello Sport kommer den giftige anfallaren att lånas ut till Lazio när transferfönstret öppnar den förste januari. Italienaren, som är Lazio-supporter, är öppen för en utlåning till Rom-klubben.

Tidigare i veckan när Manchester United vann mot Valencia i Champions League hoppade "Kiko" in och passade fram till Javier Hernandez segermål.

Fansen är nöjda med att den unge anfallaren lånas ut för att få speltid.

"Kan vara bra för Macheda att få speltid. Han har imponerat på båda försäsongerna de senaste två åren", skriver signaturen Jensaaa på SvenskaFans.

Se talangens avgörande mot Aston Villa

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!