Drogba mot Laurent Koscielny. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX
Drogba fortsätter att övertyga mot Arsenal.
Drogba fortsätter att övertyga mot Arsenal. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX

Drogba sänkte Arsenal - igen

Trenden höll i sig när Arsenal gästade Chelsea i ett hett London-derby på Stamford Bridge. De blå vann på nytt och förra säsongens skyttekung Didier Drogba gjorde mål.

Drogbas historia mot Arsenal

Didier Drogba har nu gjort sammanlagt 13 mål, på 13 matcher mot Londonrivalerna.

Dessutom har han inte startat en match derbymatch mot de rödvita, där han förlorat. Tio segrar och tre oavgjorda är Drogbas facit mot Arsenal sedan övergång till Chelsea 2004.

LONDON. Arsenal kom till Stamford Bridge med två vinster på de 17 senaste matcherna mot Chelsea, men det kunde man inte tro om man såg inledningen av matchen. Marouane Chamakh och Laurent Koscielny hade två drömlägen innan det gått två minuter, men bägge misslyckades med att träffa målet.

Gästerna fortsatte att ösa på i ett flödande London-derby, men Didier Drogba var ett ständigt orosmoment för Koscielny och Sebastien Squillaci i Arsenals-backlinje. Just Drogba skulle spräcka matchens målnolla strax före pausvilan då han läckert klackade in ett lågt inlägg från vänsterkanten.

Arsenals press gav ingen utdelning

Chelsea sjönk ner med laget i den andra halvleken och Arsenal tilläts en hel del bollinnehav på offensiv planhalva. Trots ett fint passningsspel saknade gästerna dock det där sista lilla och även om man skapade flera fina lägen - Chamakh missade en jättemöjlighet - var det Chelsea som fick sista ordet då Alex dundrade in en frispark i nättaket fem minuter från fulltid.

Fotbollsverige.se

/
/
/
/

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.