Drogba mot Laurent Koscielny.
1 av 2
Drogba mot Laurent Koscielny. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX
Drogba fortsätter att övertyga mot Arsenal.
2 av 2
Drogba fortsätter att övertyga mot Arsenal. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX

Drogba sänkte Arsenal - igen

Trenden höll i sig när Arsenal gästade Chelsea i ett hett London-derby på Stamford Bridge. De blå vann på nytt och förra säsongens skyttekung Didier Drogba gjorde mål.


Drogbas historia mot Arsenal

Didier Drogba har nu gjort sammanlagt 13 mål, på 13 matcher mot Londonrivalerna.

Dessutom har han inte startat en match derbymatch mot de rödvita, där han förlorat. Tio segrar och tre oavgjorda är Drogbas facit mot Arsenal sedan övergång till Chelsea 2004.

LONDON. Arsenal kom till Stamford Bridge med två vinster på de 17 senaste matcherna mot Chelsea, men det kunde man inte tro om man såg inledningen av matchen. Marouane Chamakh och Laurent Koscielny hade två drömlägen innan det gått två minuter, men bägge misslyckades med att träffa målet.

Gästerna fortsatte att ösa på i ett flödande London-derby, men Didier Drogba var ett ständigt orosmoment för Koscielny och Sebastien Squillaci i Arsenals-backlinje. Just Drogba skulle spräcka matchens målnolla strax före pausvilan då han läckert klackade in ett lågt inlägg från vänsterkanten.

Arsenals press gav ingen utdelning

Chelsea sjönk ner med laget i den andra halvleken och Arsenal tilläts en hel del bollinnehav på offensiv planhalva. Trots ett fint passningsspel saknade gästerna dock det där sista lilla och även om man skapade flera fina lägen - Chamakh missade en jättemöjlighet - var det Chelsea som fick sista ordet då Alex dundrade in en frispark i nättaket fem minuter från fulltid.

Fotbollsverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!