Tisdag 15 Jun
Stockholm

"De Jong är en kriminell"

Nigel de Jong - de fula tacklingarnas man.
1 av 2
Nigel de Jong - de fula tacklingarnas man. Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
Hatem Ben Arfa fick bytas ut med ett brutet sken- och vadben.
2 av 2
Hatem Ben Arfa fick bytas ut med ett brutet sken- och vadben. Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Nigel de Jong sågas efter den horribla tacklingen på Hatem Ben Arfa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Andra benbrott vi minns:

Arsenal - Birmingham, 23 februari 2008 (Eduardo)

Birminghams Martin Taylor kom alldeles för sent in i en situation med Arsenals Eduardo. Olyckan var total och scenerna så hemska så att man valde att inte visa det live. Båda benpiporna gick av och benbitar stack ut.

Skadan var så pass allvarlig att Eduardo var nära att behöva amputera foten. Men den 16:e februari var har tillbaka på planen igen och nätade då två gånger om mot Cardiff City i FA-cupen.

Anderlecht - Standard, 30:e augusti 2009 (Martin Wasilewski)

Martin Wasilewski åkte på ett rejält benbrott i matchen mellan Anderlecht och Standard Liege i den belgiska ligan. Standars Axel Witsel kom in helt fel i tacklingen mot Anderlecht-spelaren - som bröt benet helt och hållet.

Sken- och vadbenet bröts och det dröjde väldigt länge innan polacken kunde komma tillbaka.

Manchester United -  Glasgow Rangers, 14:e september 2010 (Antonio Valencia)

Det var i en till synes harmlös närkamp mellan Manchester Uniteds Antonio Valencia och Rangers Kirk Broadfoot som den ecuadorianske stjärnan fastnade med dobbarna i marken och fick motståndaren över sig.

Skadan var fruktansvärd och man såg hur benet var bruten. Nu återhämtar spelaren sig och lär bli borta från spel i ett bra tag framöver.

MANCHESTER. Manchester Citys Nigel de Jong har gjort det igen. I går förstörde han effektivt Newcastles Hatem Ben Arfas säsong genom att bryta den franske mittfältarens vänstra ben med en horribel glidtackling.

– Jag tycker att det var en onödig tackling, säger Newcastle-tränaren Chris Hughton, som var ursinnig efter 1-2-förlusten, enligt The Sun.

Endast tre minuter av den första halvleken hade passerat när skadan var framme. Röntgenundersökningar visar att Ben Arfa har brutit sken- och vadbenet, men otroligt nog fick han inte ens en frispark med sig.

– Det här är inte bra nyheter. Det är klart att alla i omklädningsrummet blir upprörda när de ser en så pass ung och talangfull spelare bli skadad så där, fortsätter Hughton.

Inte första gången

I VM rörde Nigel de Jong upp heta känslor när han i finalen karatesparkade Spaniens Xabi Alonso rakt i bröstet. Och det är inte heller första gången den hårdförde mittfältaren bryter ben. I en vänskapsmatch innan VM mot USA skadade han Stuart Holden rejält - men trots det hann han bli spelklar till VM.

Och nu reagerar även folk i Holland på landslagsmannens fula spel.

– Jag kommer att prata med Nigel om de här situationerna, säger förbundskaptenen Bert van Marwijk.

Sparta Rotterdams tränare, Jan Everse, är dock lite mer upprörd.

– Han måste till en psykiater, säger han - och får medhåll från teveexperten Hugo Vorst:

– De Jong är en kriminell som måste släpas ut från fotbollen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela