Steven Gerrard deppar över klubbens situation.
Steven Gerrard deppar över klubbens situation. - Foto: Tim Hales /AP/SCANPIX

"Slagna som en DJ som inte vill spela Sussudio"

Reaktionerna efter Blackpools sensationella bortaseger på Anfield Road mot Liverpool.


Liverpools ekonomiska situation

Liverpool kommer att hamna i administration om klubben inte funnit en köpare innan den 15:e oktober, vilket i så fall kan medföra poängavdrag. Det som däremot talar emot eventuella straff är att klubben för första månaden på ett år rapporterade en kraftig ökning i omsättning. Tom Hicks och George Gillett kommer förlora kontrollen över klubben till Royal Bank of Scotland (RBS) som är största fodringsägare.

Från styrelserummet i Anfield rapporteras det dessutom att klubben står på stadiga ben gällande inkomster.

"Ett avtal ligger klart för att försäkra om att Liverpool inte kommer att tappa några poäng om RBS tar över", uttalar sig en källa till Liverpool Echo.

LIVERPOOL. – Det var en helt rättvis seger för Blackpool, menar James Richardson på Football Weekly.

Den generella diskussionen mellan Richardson och Barney fortsätter med att Blackpools seger inte är särskilt sensationell eller ens förvånande.

– Om man ser till transferpengar och lönekostnader ska inte Blackpool kunna slå det här laget, säger David Fjäll till Eurotalk.

Liverpools kris fortsätter och det är inte längre bara ekonomiskt. Laget ligger nu på nedflyttningsplats med endast sex poäng på sju matcher.

- Blackpool hamnde på sjätte plats i The Championship senaste säsongen, och då kan ni förstå hur illa det är ställt med Liverpool.

Problematiken är än värre för Liverpool än vad tabellplaceringen visar. Klubben måste innan den 15:e oktober ha funnit nya ägare, annars kommer Royal Bank of Scotland gå in och ta över klubben, på grund av obetalda fodringar. Liverpool ställs då inför administration, vilket enligt Premier Leagues reglemente, även innebär poängavdrag.

Samma sak Portsmouth under fjolårssäsongen och kustklubben blev tilldelad ett straff på nio poäng, något som nu kan ske för Merseysideklubben.

– Blir det verkligen värre än att torska hemma mot Blackpool? avslutar Fjäll.

Frågan är bara om det inte är värre om det visar sig att klubben inte kommer ur det ekonomiska svarta hål Liverpool nu befinner sig i?


Liverpool v Blackpool

Trey | MySpace Video

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!