Forlán vill lämna Spanien och flytta till England.
1 av 2
Forlán vill lämna Spanien och flytta till England. - Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX
Dags att ta farväl, ”Super Forlán” ?
2 av 2
Dags att ta farväl, ”Super Forlán” ? - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX

Storstjärnan vill lämna Atletico Madrid

Diego Forlán längtar efter en flytt tillbaka till Premier League.


Diego Forlan:

Född: 19 maj 1979 i Montevideo

Längd: 180 cm

Klubb: Atletico Madrid

Då: Slog aldrig riktigt igenom på de brittiska öarna och sökte sig till Spanien. Där han slog igenom stort i Villarreal och flyttade sedan vidare.

Nu: En av Europas hetaste anfallaren efter att ha gjort ett strålande VM tidigare i somras.

MANCHESTER. Tidigare i somras bar Diego Forlán sitt land fram till semifinal i VM i Sydafrika. Den målfarlige anfallaren belönades med att tilldelas priset som den bäste spelaren i turneringen.

31-åringen flyttade till Spanien 2004 och har sedan dess blivit kvar där. Efter sommarens succé trodde de flesta att den förre Manchester United-spelaren skulle lämna Atletico Madrid. Så blev det inte. Något som gjorde honom besviken – och som nu vill lämna La Liga för att flytta tillbaka till Premier League.

– Om jag får chansen att gå så kommer jag att gå. Tiden jag hade i England var fantastisk och jag uppskattade den. Om jag fick chansen att gå tillbaka dit skulle jag bli väldigt glad, säger han enligt Sky Sports.

Anfallaren, som gjorde 32 mål i den spanska ligan säsongen 2008/2009, har tre år kvar på sitt kontrakt och kommer att bli dyr att lösa för någon klubb.

Fansen i den enda engelska klubb stjärnan har representerat vill gärna ha tillbaka honom.

Skulle vara bra att ha tillbaka Diego Forlán i Manchester United som partner till (Dimitar) Berbatov och (Wayne) Rooney.”, skriver signaturen Chris i en kommentar.

Se alla hans mål från 2009 här.

Alla mål i United-tröjan

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

1 timme sedan

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

2 timmar sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.