Fansen kan andas ut.
1 av 2
Fansen kan andas ut. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Liverpools breaking news.
2 av 2
Liverpools breaking news. - Foto: liverpoolfc.co.uk

Liverpool får nya ägare

Liverpool kan äntligen andas ut och ingjuta nytt hopp. Styrelsen har gjort klart med nya ägare.


Hicks och Gilletts tid i Liverpool

Tom Hicks och George Gillett tog över klubben med dunder och brak den 1:a februari 2007. De gick tidigt ut med att ägarduon skulle föra klubben till ära under deras ägarera. Ny arena skulle byggas och stora investeringar i a-laget skulle göras.

Hicks och Gillett belånade köpet av Liverpool genom att sätta själva klubben som garanti, vilket sedan ledde till att fansen tidigt fick en negativ bild av amerikanarna.

De första planerna med arenabygget gick i stöpet efter att alla planer var klara. Anledningen var att bankerna inte gav kredit till Hicks och Gillett, samt att de själva inte ville finansiera bygget - när laget redan då låg så illa till ekonomiskt.

LIVERPOOL. - Jag är överlycklig över att kunna berätta att styrelsen äntligen kommit fram till ett beslut om att sälja Liverpool FC till NESV, säger Martin Broughton projektansvarig för försäljningen av klubben i en pressrelease på Liverpools hemsida.

NESV är ett konsortium som bland annat äger Boston Red Sox, och leds av John W Henry. NESV kommer att betala av den skuld ägarduon Tom Hicks och George  Gillett försatt klubben i.

– Genom att radera bort klubbens tyngande skuld kan vi nu börja investera och fokusera på laget i betydligt större utsträckning, fortsätter Broughton.

Nyheter24:s Liverpoolexpert Eric Rosén är positiv till försäljningen.

– Det är den första glada nyheten om Liverpool på mycket länge, säger han.

Samtidigt tillkännager dock Liverpool att det fortfarande råder öppen konflikt i styrelsen. Hicks och Gillett kommer nu att förlora sin makt inom kort, men kan fortfarande få fram en resolution som möjliggör att de kan tillsätta Hicks till styrelsen, vilket skulle ge amerikanarna majoritet - och därigenom kunna avstå från budet.

- Det enda tragiska är att de nuvarande ägarna, som gång på gång bevisat sin inkompetens, fortsätter försöka förstöra för klubben, denna gång genom att försöka kuppa in nya styrelsemedlemmar som säger nej till försäljning, fortsätter experten Rosén.

Anledningen till den nuvarande ägarduons motstånd beror på att budet inte ger någon profit till aktieägarna - det vill säga dem själva.

Se fansens protest mot de amerikanska ägarna

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!