Zlatan i Milantröjan.
1 av 2
Zlatan i Milantröjan. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Zlatan lockar till sig medgångssupportrar.
2 av 2
Zlatan lockar till sig medgångssupportrar. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

"Zlatan skapar medgångssvin"

Efter Zlatan Ibrahimovics övergång från Barcelona till Milan har många fans reagerat över att ett stort antal "Zlatanister" har invaderat den rödsvarta klubben.


De har flest fans i Europa

1. FC Barcelona – 57,8 miljoner fans.

2. Real Madrid – 31,3

3. Man United – 30,6

4. Chelsea – 21,4

5. Bayern München – 20,7

6. Arsenal – 20,3

7. AC Milan – 18,4

8. Inter – 18,4

9. Liverpool – 16,4

10. Juventus – 13,1

MILANO. Fans och supportrar är ett lustigt folkslag. De hejar fram sitt lag i ur och skur, i medgång och motgång samtidigt som de avskyr supportrar som inte annat än hejar på ett lag på grund av medgång - eller än värre - när det endast gäller en specifik spelare.

– Det är så jävla irriterande på ett sätt att Milan värvade Zlatan Ibrahimovic, det föder bara en massa jävla medgångssvin, säger Marcus  Hankins i sin blogg Frankies GBG.

Fans börjar bli trötta på det enorma Milantryck som uppkommit efter svenskens flytt.

Problemet menar Hankins är, att folk snabbt får för sig att han själv endast stöttar den klubben på grund av Ibrahimovic, när det nästan är det motsatta. Bär man Milantröjan är man "Zlatanist" anser Hankins.

– Det är sjukt irriterande att ni medgångsjävlar haijackar mitt lag, fortsätter Hankins.

AC Milan hade inför årets säsong en sammanlagd supporterskara på upp mot 18,4 miljoner enligt den tyska tidningen Sport+Markt. Barcelona har flest anhängare i världen med en sammanlagd anhängarskara på 57,8 miljoner, men Per Zander på fotbollskanalen menar att många av dessa kan ha bytt till Milan.

"Vi kan nog ganska säkert plocka bort typ en halv miljon från katalanernas totala anhängarskara på kontinenten, och plussa den till AC Milans 18,4. Med tanke på att Zlatan i princip försvunnit från de svenska anhängarnas karta, menar jag.", skriver han på sin blogg "Rapport från Spanien".

– Jag kommer ihåg den gamla goda tiden där man kunde se Milans kvällsmatcher på puben utan att behöva trängas med en massa Zlatan-wannabes, säger Nyheter24:s Milanexpert Ehsan Fadakar.

Fadakar fortsätter och menar att medgångssupportrarna vägrar acceptera kritik riktat mot Ibrahimovic.

– När Zlatan inte möter boll är det Ronaldinhos passning det är fel på, när Zlatan missar öppet mål så pratar man om att Milan har lagt för stort tryck på honom, säger Milanexperten.

– Värst är ändå att Zlatan kanske lämnar i slutet av säsongen, och då kommer dessa icke-fans gömma undan sin Milantröja och säga att de alltid varit hardcorefans av den klubb Zlatan spelar i 2011/2012, avslutar Fadakar för Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

1 timme sedan
Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

1 timme sedan
Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

1 timme sedan
Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.