Martin Broughton, styrelsemedlem för Liverpool FC.
Martin Broughton, styrelsemedlem för Liverpool FC. - Foto: LFC.TV

"En domstol kommer att avgöra upproret"

Martin Broughton talar nu ut om allt som försigått bakom lykta dörrar kring försäljningen av Liverpool FC. Bland annat tar han upp de nya ägarna, deras ambition och vad som hände när Tom Hicks och George Gillett försökte göra uppror.


De nya ägarna:

New England Sports Venture, leds av John W Henry som är självskapad dollarmiljonär. Bland annat äger NESV Boston Red Sox, som de sedan 2002 lett till enorm framgång efter många år i botten av Major League.

Dessutom NESV skapat vinnarkulturen kring Red Sox, utan att på något sätt inskränka i den rika historien och fina traditionen Bostonlaget besitter.

Frågan är om John W Henry kan behålla Liverpools anrika tradition, och samtidigt föra dem tillbaka till toppen?

LIVERPOOL. Liverpool FC:s ägarduo - Tom Hicks och George Gillett har förlorat dragkampen om att få avslå budet som nu har gått igenom. New England Sports Ventures kommer att bli de nya ägarna av Liverpool med ledaren John W Henry som ledare. Nu talar Martin Broughton som styrelsemedlem och ledare av försäljningen ut.

Är NESV rätt för Liverpool?

– NESV har väldigt mycket erfarenhet vad det gäller att utveckla och investera i lag. Dessutom äger de Boston Red Sox - som är basebollens motsvarighet till Liverpool, vilket ger dem rätt typ av erfarenhet. Red Sox har en vacker historia och underbar tradition, den klubben hade förlorat sin vinnande väg - och NESV lyckades få tillbaka dem till vinnarcirkeln, säger Broughton.

Är deras vinnarskalle något ni haft i åtanke?

– Ja. Deras engagemang på fotbollsplanen har vi haft tänkt på. Vinner man på planen, vinner man även vid sidan av plan.

Bourghton fortsätter och svarar att som budet ser ut kommer klubbens skulder att försvinna fullständigt, dessutom menar han att de nya ägarna kommer att investera stort på nya spelare och hänvisar till NESV ambition att vinna allt. Dessutom tittar de nya ägarna på utsikterna för en ny arena som ska kunna ta emot 60 000 åskådare.

Vad hade hänt igår när ni publicerad pressreleasen som sade att det mer eller mindre utbrutit inbördeskrig i styrelsen, var ägarna framgångsrika och hur reflekterade dem?

– En rättegång kommer att besvara huruvida ägarna var framgångsrika. Anledningen till deras aktion var att ägarna kände att de bud vi granskade, kraftigt undervärderade klubben, med andra ord skulle inte de nuvarande ägarna få någon profit på sin investering. Sedan försökte de att åsidosätta Christian Purslow och Ian Ayre för att tillsätta Mack Hicks, som är Tom Hicks son, samt Lori McCutcheon - som också jobbar för Hicks.

Vi anser inte att det är legitimt att göra så. När jag tog över å Royal Bank of Scotlands vägnar skrev ägarduon under ett avtal som sade att jag är den ende som får göra förändringar i styrelsen. Jag, tillsammans med resten av styrelsen anser att Hicks och Gillett överskred sitt mandat genom att försöka starta ett uppror i styrelsen.

Se intervjun i sin helhet här.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!