Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Smålagen tar till strid mot två stora

Sevilla och Sporting Gijon tar strid mot Barcelona och Real Madrid.
1 av 1

Sevilla och Sporting Gijon tar strid mot Barcelona och Real Madrid.

Angel Fernandez/AP/SCANPIX

Sport | 07/10/2010 10:41

Den spanska ligan har en väldigt snedvriden inställning till TV-avtalen. Real Madrid och Barcelona tillhandahåller mer än 50 procent av intäkterna, men nu väljer de mindre klubbarna att ta upp striden om cashflödet.

MADRID. Sevilla, Atletic Bilbao, Real Zaragoza, Espanyol och Malaga kommer under eftermiddagen att presentera sitt förslag till en ny fördelning av TV-intäkterna. Inkomsterna från TV-avtalet är den enskilt största ekonomiska faktorn för klubbarna utan för supereliten - Real Madrid och Barcelona.

De två stora får över 50 procent av pengarna från det nuvarande TV-avtalet, något nu en sammanslagning av de mindre klubbarna vill förändra.

"Förslaget handlar om att ett lag som placerar sig på tabellens övre halva ska få 30 miljoner Euro på en säsong medan ett lag som hamnar i mitten av tabellen får 25 miljoner och så vidare.", skriver Robert JohanssonSvenskafans.

Förändringen kommer som tidigast att träda i kraft under 2013, förutsatt att de två superklubbarna går med på förslaget.

"Vad de två stora anser är ännu oklart men räkna med ett långt möte.", avslutar Johansson.

La Premiera Division kan under dagen påbörja en radikal förändring - frågan är vad fansen säger om det?