Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Greedy Sven" är tillbaka

I söndags presenterades han.
1 av 3

I söndags presenterades han.

Chris Radburn/AP/SCANPIX

Men den här gången är det knappast pengarna som lockade.
2 av 3

Men den här gången är det knappast pengarna som lockade.

Chris Radburn/AP/SCANPIX

Sven-Göran Eriksson är tillbaka.
3 av 3

Sven-Göran Eriksson är tillbaka.

Chris Radburn/AP/SCANPIX

Sport | 07/10/2010 16:34

Men den här gången var det inte miljonerna som lockade.

LEICESTER. Sven-Göran Eriksson är tillbaka och så sent som i söndags presenterades han som Leicester Citys nye tränare.

Men den här gången är det knappast miljonerna i The Championship-klubben som lockar. Den här gången är det något annat som lockade.

"När vi nu läser om att ”Den Girige” är tillbaka i England… och jag har själv här gett utryck för just detta drag hos Svennis… kan det ändå vara på sin plats att ta det här samtalet och arbetssättet till helhetsbilden av honom. Fotbollen, inte bara pengar, lockar", skriver Ola Wenström på sin blogg.

Eriksson har varit arbetslös ända sedan han bestämde sig för att inte fortsätta som Elfenbenskustens förbundskapten. Men nu har han alltså hittat tillbaka till engelsk fotboll.

"Det är i första hand det sportsliga som drar den här gången, tror jag. Leicester är visserligen i botten av Championship men där finns en tämligen ny arena… har varit där en gång med (Pontus) Kåmark och kollat in Walkers Stadium… och en totalprofessionell klubbmiljö som är så mycket större och mer ”på riktigt” än vad vi inom överskådlig tid får fram t. ex i allsvenskan. Förresten; det är, när det gäller arbetsmiljö, inte många förstaligor i Europa som kan mäta sig ens med den engelska tvåan", fortsätter Wenström.

Sven-Göran Eriksson debuterar på lördagen den 16:e oktober, när Leicester tar emot Hull City på hemmaplan.