Tisdag 20 Apr
Stockholm

"Greedy Sven" är tillbaka

I söndags presenterades han.
1 av 3
I söndags presenterades han. Foto: Chris Radburn/AP/SCANPIX
Men den här gången är det knappast pengarna som lockade.
2 av 3
Men den här gången är det knappast pengarna som lockade. Foto: Chris Radburn/AP/SCANPIX
Sven-Göran Eriksson är tillbaka.
3 av 3
Sven-Göran Eriksson är tillbaka. Foto: Chris Radburn/AP/SCANPIX

Men den här gången var det inte miljonerna som lockade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Leicester City:

Klubben bildades redan 1884 och spelar sedan 2002 på Walker Stadium i centrala Leicester.

Värt att veta är att "The Foxes" endast har spelat i den engelska tredje divisionen vid ett tillfälle, 2008-09. Annars har klubben alltid spelat i antingen den andra eller den första divisionen.

Klubben har vunnit den engelska ligacupen tre gånger och har fyra finalplatser i FA-cupen. De har aldrig vunnit den engelska förstaligan, men kom på en andraplats 1929.

LEICESTER. Sven-Göran Eriksson är tillbaka och så sent som i söndags presenterades han som Leicester Citys nye tränare.

Men den här gången är det knappast miljonerna i The Championship-klubben som lockar. Den här gången är det något annat som lockade.

"När vi nu läser om att ”Den Girige” är tillbaka i England… och jag har själv här gett utryck för just detta drag hos Svennis… kan det ändå vara på sin plats att ta det här samtalet och arbetssättet till helhetsbilden av honom. Fotbollen, inte bara pengar, lockar", skriver Ola Wenström på sin blogg.

Eriksson har varit arbetslös ända sedan han bestämde sig för att inte fortsätta som Elfenbenskustens förbundskapten. Men nu har han alltså hittat tillbaka till engelsk fotboll.

"Det är i första hand det sportsliga som drar den här gången, tror jag. Leicester är visserligen i botten av Championship men där finns en tämligen ny arena… har varit där en gång med (Pontus) Kåmark och kollat in Walkers Stadium… och en totalprofessionell klubbmiljö som är så mycket större och mer ”på riktigt” än vad vi inom överskådlig tid får fram t. ex i allsvenskan. Förresten; det är, när det gäller arbetsmiljö, inte många förstaligor i Europa som kan mäta sig ens med den engelska tvåan", fortsätter Wenström.

Sven-Göran Eriksson debuterar på lördagen den 16:e oktober, när Leicester tar emot Hull City på hemmaplan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela