Charlie Davies är snart tillbaka.
1 av 4
Charlie Davies är snart tillbaka. - Foto: MATHIEU CUGNOT/AP/SCANPIX
Anfallaren berättar om sin svåra tid.
2 av 4
Anfallaren berättar om sin svåra tid. - Foto: MATHIEU CUGNOT/AP/SCANPIX
Han har fått otroligt mycket stöd.
3 av 4
Han har fått otroligt mycket stöd. - Foto: Ted S. Warren/AP/SCANPIX
Här hyllas han av amerikanska fans.
4 av 4
Här hyllas han av amerikanska fans. - Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/SCANPIX

Davies: "Jag är snart tillbaka"

Charlie Davies berättar om sin svåra tid efter bilolyckan som nästan krävde hans liv.


Charles Desmond Davies:

Född: Den 25:e juni 1986 i Manchester, New Hampshire i USA.

Tidigare klubbar: Inledde karriären i amerikanska Londonderry SC innan han flyttade till Boston College Eagles 2004, som han senare lämnade 2007. Han dock även att spela i Westchester Flames 2006.

Scoutades dock av Hammarby 2007, där han snabbt blev till en publikfavorit. Efter att ha öst in mål värvades han till slut till Sochaux.

Nu: Gjorde väldigt bra ifrån sig i franska Sochaux, men var med om en bilolycka den 13 oktober 2009. Har varit borta från A-lagsspel sedan dess.

SOCHAUX. Snart har det gått ett år sedan Charlie Davies nästan miste livet i en svår bilolycka där en medpassagerare dog. Men snart är det även dags för den 24-årige anfallaren att göra comeback på fotbollsplanen - något som ingen annan än han själv hade vågat tro på för inte så längesen.

I en lång intervju med ESPN berättar den förre Hammarbyspelaren om sina upplevelser och om sin långa väg tillbaka.

– Det är svårt att beskriva hur det var att kunna gå igen. Att lägga tryck på mitt högra ben och tro att den kunde hålla mig uppe var som att sätta mitt liv i någon annans händer på en 300 meter hög klippa. I den tredje veckan åkte jag till det nationella rehabiliteringssjukhuset. Med väldigt mycket hjälp tog jag mina första steg med kryckor – sedan brast jag ut i tårar. Det var även första gången jag såg min pappa gråta, säger Davies.

Han fortsätter:

– Ungefär fem veckor efter olyckan åkte jag till Delaware för att rehabiliteringsträna tillsammans med James Hashimoto, som tidigare hade jobbat med det amerikanska landslaget. Han tvingade mig att gå 15 meter till ena änden av korridoren och sedan tillbaka. Det kändes som ett maraton. Jag var andfådd, utmattad och redo att svimma. Varje rörelse gjorde ont eftersom jag var tvungen att riva upp ärrvävnad.

Anfallaren, som värvades från Bajen till franska Sochaux sommaren 2009, kommer förmodligen vara tillbaka i A-laget i januari. Vid flera tillfällen har han tackat alla på sin Twitter för det otroliga stödet som han har fått. Hans långa och fruktansvärda resa har berört många.

"Häpnadsväckande, jag får gåshud. Jag kan inte vänta tills att du är tillbaka", skriver landslagskollegan Landon Donovan på sin Twitter om Davies intervju med ESPN.

"Ser mitt gamla jag oftare"

Det har blivit fler och fler reservlagsmatcher för Davies, som berättar om en speciell händelse som inträffade nyligen.

– Jag ser mitt gamla jag oftare nu. För några veckor sedan, äntligen tillbaka i en reservlagsmatch, ställdes jag mot en kille i en en-mot-en-situation. Jag tyckte att det var dags att göra en fint, så jag gjorde en översteg mot högern och drog sedan förbi på vänstersidan, drog till ett skott och tvingade målvakten att göra en bra räddning. När jag kollade bak såg jag att de på min bänk stod upp och att publiken applåderade. De hade insett det innan jag: att jag snart är där.

Davies dödsolycka

Davies briljerar på fotbollsplan

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!