Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

16-åring i Milan - tack vare Zlatan

Zlatan Ibrahimovic hjälpte 16-åring till Milan.
1 av 1

Zlatan Ibrahimovic hjälpte 16-åring till Milan.

Jessica Gow / SCANPIX /

Sport | 08/10/2010 09:44

Zlatan Ibrahimovic skapar nyheter av han än befinner sig. Nu hjälper han en 16-åring till provspel för sin nya klubb Milan efter att ha sett honom spela i sin egen trädgård.

MALMÖ. Erik Kristjansson besökte Zlatan Ibrahimovics hem utanför Malmö i samband med att killens farsa, Gisili Kristjansson jobbade som arkitekt och hantverkare i "Ibras" bostad.

Plötsligt stod 16-årige Kristjansson och sparkade boll tillsammans med Sveriges största stjärna - och Milanspelaren blev mäkta imponerad.

– Zlatan lyfte luren och ringde ner till Milan. De undrade var han hade hittat killen och Zlatan svarade "i min trädgård". Sedan sade han åt Erik att åka hem och packa väskorna, "du ska till Milano i morgon", berättar den äldre Kristjansson för Sydsvenskan.

Kristjansson befinner sig nu i Milano där han dagligen granskas av ungdomstränarna på Milanello, men han tar äventyret med stor ödmjukhet och lugn.

– Jag trodde inte det var sant när Zlatan sa till mig att jag skulle åka hit. Men även om det inte blir något här, så får jag en massa erfarenhet och andra klubbar kan bli intresserade, avslutar Kristjansson.

Kristjansson beskriver sig själv som en lovande yttermittfältare, men menar att han ska spela mer eller mindre över hela planen om tränaren så kräver.

Zlatan Ibrahimovic tränar på Milanello.