Lördag 21 Maj
Stockholm

Suárez - Barças kommande storvärvning

Luis Suárez är en jagad man.
1 av 3
Luis Suárez är en jagad man. Foto: Nikolas Giakoumidis/AP/SCANPIX
2 av 3
3 av 3

Barcelona jagar Uruguays succéanfallare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Luis Alberto Suárez Diaz

Född: Den 24:e januari 1987 i Salto i Uruguay.

Tidigare klubbar: Inledde karriären i uruguayanska Nacional innan han flyttade till holländska Groningen 2006. Sejouren där blev lyckad men kortvarig och bara året därpå flyttade han till storklubben Ajax.

Nu: Har slagit igenom med dunder och brak i Ajax och öser bokstavligen in mål. Succén i VM i Sydafrika spädde bara på storklubbarnas intresse, men av ett under stannade han ändå kvar i Ajax.

JAKARTA. Succén bara fortsätter för Ajax Luis Suárez. I går gjorde den uruguayanske strikern ett hattrick när Indonesien krossades med hela 7-1 - och nu är det inte mycket som tyder på att anfallaren blir kvar i Amsterdamklubben.

Enligt El Mundo Deportivo har en rad olika storklubbar visat intresse för Suárez, men menar att det är framför allt Barcelona som ligger närmast till en affär med Ajax.

Det som dock skulle kunna stoppa en eventuell övergång är att 23-åringens agent är Pere Guardiola, Barcelonatränaren Pep Guardiolas bror. Och varken Pere eller Pep vill att folk ska tro att Barcelona får fördelar på grund av brödarskapet.

Suárez har sedan tidigare berättat att han vill spela i Spanien, men då med Barcelonas ärkerival, Real Madrid. Frågan är dock hur länge Suárez skulle tveka om den katalanska storklubben kom med ett kontraktsförslag.

Suarez räddar Uruguay

Kommentera
Kopiera länk
Dela