Charlie Davies körde inte bilen som blev stoppad.
1 av 2
Charlie Davies körde inte bilen som blev stoppad. - Foto: Ted S. Warren/AP/SCANPIX
Hammarbyfansen efter Davies olycka 2009.
2 av 2
Hammarbyfansen efter Davies olycka 2009. - Foto: Björn Lindgren / SCANPIX /

Davies: "Jag körde inte bilen"

Charlie Davies blev stoppad av fransk polis efter att bilen färdats i över 200 km/h - nu avslöjar Davies att det inte var han som körde bilen.


Charlie Davies dödskrash

Den 13:e oktober 2009 var Charlie Davies med i en bilolycka som förorsakade en 22-årig kvinna, samtidigt som den forne Hammarbyanfallaren fick bland annat en spräckt urinblåsa, frakturer i benet, skadad armbåge och en allvarlig knäskada.

SOCHAUX. "Det var inte jag som körde min lagkamrats bil." skriver Charlie Davies på sin Twitter.

Den förre Hammarbyanfallaren befann sig i förarsättet när hans lagkamrats bil blev stoppad av fransk polis. Nu medger Davies att han bytte plats med Jacques Faty, eftersom det fanns en risk att lagkamraten skulle hamna i fängelse.

– Faty hade redan sedan tidigare blivit av med sitt körkort och han var rädd för att till och med hamna i fängelse, om inte jag tog på mig skulden, säger Davies till New York Times fotbollsblogg - Goal.

Faty bekräftar att han under veckan kommer att besöka polisen för att klargöra läget, och se till att Davies undkommer påföljder och rentvår hans namn.

– Jag är verkligen ledsen för Davies och ber om ursäkt till honom och hans familj, säger Faty. Jag gjorde ett misstag och kommer att se till att det blir korrigerat.

Samtidigt skriver Davies att han är nära a-laget efter en bra match med reserverna.

"Jag gjorde en assist under matchen och känner mig i riktigt bra form nu - jag är riktigt nära a-laget nu."

Rapport efter dödsolyckan:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!