David Gill är en pressad man i Manchester United.
David Gill är en pressad man i Manchester United. - Foto: Lai Seng Sin/AP/SCANPIX

Gill: "Vi behöver inte sälja"

Manchester United gjorde rekordförluster på grund av Malcolm Glazers lån - nu talar den kritiserade VD:n ut.


Rekordförlusten

Manchester United visade upp en vinst på sammanlagt en miljard svenska kronor. Dock blev ägaren, Malcolm Glazer tvungen att betala av räntor och andra avgifter på det åtta miljarder kronor stora lånet. Avgifterna och räntorna kostade klubben sammanlagt 880 miljoner kronor. Dessutom tillkom amorteringar vilket förde klubben in i röda siffror.

MANCHESTER. Manchester United släppte sina katastrofsiffror under fredagen och visade upp en rekordförlust. Nu talar VD:n David Gill ut om det ekonomiskt prekära läget.

– Vi är inte en klubb som behöver sälja våra superstjärnor, vare sig det är Wayne Rooney eller vilken annan spelare som helst.

Gill fortsättter och kommenterar rekordförlusten med att påvisa hur mycket pengar klubben har på banken.

– Vi har 1,7 miljarder kronor på banken.

Manchester Uniteds ägare Malcolm Glazer har skuldsatt klubben upp till drygt åtta miljarder kronor. Något som han fått massiv kritik för.

MUST - Manchester Uniteds Supporter Trusts ordförande Duncan Drasdo menar att det är skandal att Glazer har satt klubben i den fruktansvärda ekonomiska situationen.

– Problemet är att under den nuvarande ägaren går alla pengar klubben genererar till att betala av räntan på lånet. Vi blir ju inte ens av med lånet, avslutar Drasdo.

Se trailern till filmen om upproret:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!