Tidningarnas dom.
Tidningarnas dom. - Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX

Liverpools framtid avgörs i dag

Liverpools framtid avgörs i dag av högsta instansen i Liverpool - på ena sidan står Royal Bank of Scotland och på andra, de hårt kritiserade amerikanska ägarna Tom Hicks och George Gillett.


Styrelseupproret

Liverpools nuvarande ägare Tom Hicks och George Gillett försökte avsätta styrelsemedlemmarna Ian Ayre och Christian Purslow, för att ersätta dem med bland annat sin son. Syftet med kuppen var att se till att styrelsen inte skulle acceptera budet som tillkommit styrelsen från NESV och John W Henry.

Enligt ställföreträdande ordförande Martin Broughton ska denna kupp vara ett avtalsöverträdelse gentemot Royal Bank of Scotland, vilket kommer att avgöras under dagen i den Liverpools högsta juridiska instans.

LIVERPOOL. FC Liverpool står inför sin viktigaste dag på väldigt länge när stadens högsta juridiska instans tar upp fallet mellan Royal Bank of Scotland och de nuvarande ägarna av klubben, Tom Hicks och George Gillett.

Frågan gäller huruvida affären som skulle forcera fram en försäljning kommer att gå igenom. Hicks och Gillett avsåg att stoppa affären, genom att försöka avsätta två styrelsemedlemmar. Syftet var vänta in ett bättre bud, eftersom de ansåg att förlusten skulle bli alldeles för stor.

Samtidigt har det läckt uppgifter som gör gällande att en miljardär från Singapore har matchat John W Henrys erbjudande på tre miljarder kronor, samt att skriva av skulden klubben har till högrisk-fonder - bland annat Royal Bank of Scotland. Detta kan göra den närmsta framtiden än mer förvirrande för Liverpoolfansen.

– Jag tror att NESV kommer gå segrande ur förhandlingarna, sen återstår det att se hur det blir med eventuella straff eller liknande som klubben måste betala till antingen Premier League eller till de nuvarande ägarna, säger Nyheter24:s Liverpoolexpert, Eric Rosén.

Förhandlingarna väntas starta vid 11.30 svensk tid.

Samtidigt florerar det rykten som gör gällande att Milan är på jakt efter Steven Gerrard och att Fernando Torres kan vara på väg att lämna klubben.

Se bra sammanfattning av vad förhandlingarna kommer att gälla och konsekvenserna av dem.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!