Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Liverpoolaffären kan nu gå igenom

- 13/10/2010, 13:45 -
Liverpoolfansen kan börja andas ut.
1 av 2

Liverpoolfansen kan börja andas ut.

Sang Tan/AP/SCANPIX

Martin Broughton
2 av 2

Martin Broughton

Lennart Preiss/AP/SCANPIX

Liverpool stod under dagen inför rätta i London. Förhandlingar fördes mellan de tidigare amerikanska ägarna och Royal Bank of Scotland gällande ett styrelseuppror.

LONDON. Liverpool stod vid ruinens brant när klubben under dagen var delaktiga i en intern strid mellan ägarduon Tom Hicks, George Gillett och fordingsägaren Royal Bank of Scotland (RBS). Förhandlingarna fördes gällande ett försök att avsätta styrelsemedlemmar, Hicks och Gillett stod anklagade för att försökt stoppa accepterandet av ett bud från NESV genom att ha avsatt styrelsemedlemmarna Christian Purslow och Ian Ayre.

Domstolen i London valde nu att döma för RBS, vilket innebär att försäljningen av klubben kommer att gå igenom. Värdet på affären har beräknats till drygt tre miljarder kronor och ny ansvarig ägare blir John W Henry.

– När det gäller allt som har med Liverpool att göra, måste man ha is i magen och inte ta ut något i förskott, säger Nyheter24:s Liverpool-expert, Eric Rosén.

– Jag kommer inte att andas inom det närmaste halvåret. Jag vill se de nya ägarna med en halsduk framför en ny arena innan jag är nöjd. Vi är inte naiva längre inom Liverpool-lägret, avslutar Rosén.

Se Liverpoolfansen utanför domstolen i London.