Lördag 1 Okt
Stockholm

Chockförlust för Juventus

Cagliari stod för dagens fotbollsskräll när de besegrade Juventus i Turin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Juventus kom från förra omgångens förlust mot ett formsvagt Udinese för att börja om på en ny kula mot Cagliari från Sardinien. Men Udinese hade uppenbarligen smittat av sig på Juventus, för "den gamla damen" är verkligen inte i form nu. Lördagens 2-3-förlust är en rejäl skräll och nu får Juve mycket svårt att nå Inter i toppen.

Första kallduschen kom då Davide Biondini gick upp på ett inlägg och nickade in 0-1. Olof Mellberg såg där ut att vara ute och cykla i sitt positionsspel, men han skulle inte vara ensam om att göra misstag. Hela Juves försvar var för kvällen väldigt vilse. Trots mycket svagt spel från hemmalaget vände de på steken i första halvlek via mål av Mohamed Sissoko och Pavel Nedved.

Cagliari hade dock inte gett upp och när bortalaget satte fart i en kontring i den 53:e minuten hängde Juventusbackarna inte med. Fri med Buffon kunde brassen Jeda kvittera. Dessvärre för Turinlagets del skulle det bara bli värre. Med drygt tio minuter kvar av matchen hängde Nicola Legrottaglie inte med i svängarna och via ytterligare ett friläge gjorde Alessandro Matri segermålet för Cagliari.

Det som borde oroa Juvecoachen Claudio Ranieri i natt är inte bara att det tidigare så stensäkra försvaret plötsligt släppt in fem mål på två matcher. För även offensiven var helt osynlig, inte minst i jakten på en kvittering i slutet.

Inter har nu chansen att ta en niopoängsledning i Serie A. Det enda som behövs är seger på söndagen över Juventus lillebror Torino.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.