Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ägarna stämmer Liverpool

Liverpool stämd av de nuvarande ägarna.
1 av 1

Liverpool stämd av de nuvarande ägarna.

Sang Tan/AP/SCANPIX

Sport | 14/10/2010 10:00

Liverpools framtid fortsätter att vara allt annat än säker. Efter gårdagens domstolsbeslut väljer nu ägarna att stämma styrelsen och Royal Bank of Scotland.

LIVERPOOL. Liverpools problem fortsätter. Efter gårdagens historiska domstolsbeslut väljer nu de nuvarande ägarna att lägga ett temporärt föreläggande på klubben. Dessutom väljer den amerikanska ägarduon att stämma klubben, styrelsen, Royal Bank of Scotland samt NESV.

Stämningsansökningen ankom till en domstol i Texas och gör gällande att Martin Broughton har valt att sälja klubben till ett bud som ligger långt under klubbens marknadsvärde.

"Deras tid som ägare har kantats av skandaler, brutna löften och har förvandlats till en tragedi i klass med Shakespeare." skriver LiverpoolEchos krönikör Ben Schofield.

Styrelsen har kommenterat stämningen i en pressrelease och menade att de ansåg att Tom Hicks och George Gillett inte hade fog för förläggningen.

Styrelsen anser att förläggningen innebär skada för varumärket och kommer därför att agera snabbt för att få bort stämningen och förläggningen.” skriver styrelsen i sin pressrelease.