Stockholm

Ägarna stämmer Liverpool

Liverpool stämd av de nuvarande ägarna.
Liverpool stämd av de nuvarande ägarna. Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX

Liverpools framtid fortsätter att vara allt annat än säker. Efter gårdagens domstolsbeslut väljer nu ägarna att stämma styrelsen och Royal Bank of Scotland.


Läs mer
Styrelseupproret

Liverpools nuvarande ägare Tom Hicks och George Gillett försökte avsätta styrelsemedlemmarna Ian Ayre och Christian Purslow, för att ersätta dem med bland annat sin son. Syftet med kuppen var att se till att styrelsen inte skulle acceptera budet som tillkommit styrelsen från NESV och John W Henry.

Enligt ställföreträdande ordförande Martin Broughton ska denna kupp vara ett avtalsöverträdelse gentemot Royal Bank of Scotland, vilket kommer att avgöras under dagen i den Liverpools högsta juridiska instans.

LIVERPOOL. Liverpools problem fortsätter. Efter gårdagens historiska domstolsbeslut väljer nu de nuvarande ägarna att lägga ett temporärt föreläggande på klubben. Dessutom väljer den amerikanska ägarduon att stämma klubben, styrelsen, Royal Bank of Scotland samt NESV.

Stämningsansökningen ankom till en domstol i Texas och gör gällande att Martin Broughton har valt att sälja klubben till ett bud som ligger långt under klubbens marknadsvärde.

"Deras tid som ägare har kantats av skandaler, brutna löften och har förvandlats till en tragedi i klass med Shakespeare." skriver LiverpoolEchos krönikör Ben Schofield.

Styrelsen har kommenterat stämningen i en pressrelease och menade att de ansåg att Tom Hicks och George Gillett inte hade fog för förläggningen.

Styrelsen anser att förläggningen innebär skada för varumärket och kommer därför att agera snabbt för att få bort stämningen och förläggningen.” skriver styrelsen i sin pressrelease.

Senaste nytt

Ryska hånet mot Norge: "Äckliga kackerlackor"

Publicerades: 2 timmar sedan

Kritiserad av Bach – belönas av Putin

Publicerades: igår 20:58

Rose en vinnare igen – efter fyra år

Publicerades: igår 20:58

Motstridiga uppgifter om Atsu

Publicerades: igår 20:58

Fem rugbyspelare fick livstid för mord

Publicerades: igår 19:28

Kritiserad av Bach – belönas av Putin

Publicerades: igår 18:34

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.