Stockholm

Liverpools försäljning kan fortsätta

De två mest hatade männen i Liverpool?
1 av 2
De två mest hatade männen i Liverpool?. Foto: DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX
Kommer bli Liverpools nya ägare.
2 av 2
Kommer bli Liverpools nya ägare. Foto: Jack Dempsey/AP/SCANPIX

Domstolen har återigen gett Liverpool rätten att fortsätta försäljningen.


Läs mer
De nya ägarna:

New England Sports Venture, leds av John W Henry som är självskapad dollarmiljonär. Bland annat äger NESV Boston Red Sox, som de sedan 2002 lett till enorm framgång efter många år i botten av Major League.

Dessutom NESV skapat vinnarkulturen kring Red Sox, utan att på något sätt inskränka i den rika historien och fina traditionen Bostonlaget besitter.

Frågan är om John W Henry kan behålla Liverpools anrika tradition, och samtidigt föra dem tillbaka till toppen?

LIVERPOOL. Efter en segdragen historia där Liverpool under gårdagen vann det första fallet i domstolen ställde de nuvarande ägarna Tom Hicks och George Gillett till det på kvällen. Amerikanerna stoppade försäljningen av klubben tillfälligt vilket gjorde att det blev en ny rättegång i dag.

I två och en halv timme höll rättegången på innan domaren kom ut och förklarade att Liverpool har rätt att fortsätta försäljningen, skriver Liverpool Echo. Därmed kommer ”The Reds” troligen att få nya ägare i form av New England Sports Ventures som leds av John W Henry.

”Hicks och Gillett måste dra tillbaka sina krav innan klockan fyra i morgon innan dealen med NESV kan gå igenom”, ska en av deras advokater sagt twittrar Bloombergs Tariq Panja om.

”Vi är glada att vi har tagit ytterligare ett viktigt steg mot att fullborda försäljningsprocessen”, skriver klubben i ett uttalande.

Styrelsen efter gårdagens vinst

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.