Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Liverpoolaffären klar: Sålt för 3,1 miljarder

- 15/10/2010, 18:46 -
Glädjescener bland fansen.
1 av 2

Glädjescener bland fansen.

Lennart Preiss/AP/SCANPIX

Liverpoolaffären är klar.
2 av 2

Liverpoolaffären är klar.

Lennart Preiss/AP/SCANPIX

Liverpool har äntligen fått igenom försäljningen från de kontroversiella ägarna Hicks och Gillett - nya ägare blir NESV med John W Henry i spetsen.

LIVERPOOL. Liverpoolaffären har gått igenom. Liverpoolfc.tv rapporterar nu att försäljningen är klar. Tom Hicks och George Gillett blir av med sitt ägande i klubben till förmån för sportkonsortiumet NESV. Klubben hinner att få igenom upphandlingen innan Royal Bank of Scotland skulle ha trätt in som administratör. Liverpool undviker därmed att bli av med nio poäng.

Klubben säljs för drygt 3,1 miljarder kronor och de nya ägarna kommer att skriva av den enorma skuld de tidigare ägarna Tom Hicks och George Gillett försatt Liverpool i.

"Å NESV:s vägnar vill jag uttrycka hur otroligt stolt och ödmjuka vi känner oss inför att bli presenterade som nya ägare för Liverpool FC." skriver John W Henry i en pressrelease på Liverpools hemsida.

"Skräckväldet är över" använder Sven Olsson som rubrik till sin artikel för den svenska Liverpoolfalangen.

Affären har dragit ut på tiden på grund av att de tidigare ägarna vägrat att acceptera det bud som NESV sänt. De amerikanska ägarna hävdade att de skulle förlora miljardbelopp och ville därför stoppa försäljningen i väntan på bättre förslag.

"Jag är överlycklig över att vi äntligen har lyckats slutföra en säljprocess som har varit lång och komplicerad. Styrelsen beslöt sig för att acceptera NESV:s bud därför att de mötte de kriterier vi hade satt upp att en ny ägare till klubben skulle ha." säger Martin Broughton till i pressreleasen.

Se analys inför Liverpools livsviktiga match mot ärkerivalerna Everton.