Lördag 18 Sep
Stockholm

Liverpoolaffären klar: Sålt för 3,1 miljarder

Glädjescener bland fansen.
1 av 2
Glädjescener bland fansen. Foto: Lennart Preiss/AP/SCANPIX
Liverpoolaffären är klar.
2 av 2
Liverpoolaffären är klar. Foto: Lennart Preiss/AP/SCANPIX

Liverpool har äntligen fått igenom försäljningen från de kontroversiella ägarna Hicks och Gillett - nya ägare blir NESV med John W Henry i spetsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
De nya ägarna:

New England Sports Venture, leds av John W Henry som är självskapad dollarmiljonär. Bland annat äger NESV Boston Red Sox, som de sedan 2002 lett till enorm framgång efter många år i botten av Major League.

Dessutom NESV skapat vinnarkulturen kring Red Sox, utan att på något sätt inskränka i den rika historien och fina traditionen Bostonlaget besitter.

Frågan är om John W Henry kan behålla Liverpools anrika tradition, och samtidigt föra dem tillbaka till toppen?

LIVERPOOL. Liverpoolaffären har gått igenom. Liverpoolfc.tv rapporterar nu att försäljningen är klar. Tom Hicks och George Gillett blir av med sitt ägande i klubben till förmån för sportkonsortiumet NESV. Klubben hinner att få igenom upphandlingen innan Royal Bank of Scotland skulle ha trätt in som administratör. Liverpool undviker därmed att bli av med nio poäng.

Klubben säljs för drygt 3,1 miljarder kronor och de nya ägarna kommer att skriva av den enorma skuld de tidigare ägarna Tom Hicks och George Gillett försatt Liverpool i.

"Å NESV:s vägnar vill jag uttrycka hur otroligt stolt och ödmjuka vi känner oss inför att bli presenterade som nya ägare för Liverpool FC." skriver John W Henry i en pressrelease på Liverpools hemsida.

"Skräckväldet är över" använder Sven Olsson som rubrik till sin artikel för den svenska Liverpoolfalangen.

Affären har dragit ut på tiden på grund av att de tidigare ägarna vägrat att acceptera det bud som NESV sänt. De amerikanska ägarna hävdade att de skulle förlora miljardbelopp och ville därför stoppa försäljningen i väntan på bättre förslag.

"Jag är överlycklig över att vi äntligen har lyckats slutföra en säljprocess som har varit lång och komplicerad. Styrelsen beslöt sig för att acceptera NESV:s bud därför att de mötte de kriterier vi hade satt upp att en ny ägare till klubben skulle ha." säger Martin Broughton till i pressreleasen.

Se analys inför Liverpools livsviktiga match mot ärkerivalerna Everton.

Kommentera
Kopiera länk
Dela