Onsdag 18 Maj
Stockholm

Succétränaren avstängd: "Jag får skrika högre"

Ian Holloway är manager för Blackpool FC.
Ian Holloway är manager för Blackpool FC. Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX

Ian Holloway har gjort sig känd för sin frispråklighet, nu talar han ut om sin avstängning efter ett par dåligt valda ord mot domaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ian Holloway - en kontroversernas man

Ian Holloway har länge var under mediernas skottglugg, mycket tack vare hans frispråklighet. Bland annat har han kallat en seger efter dåligt spel - för ett fult snygg one-night-stand. Dessutom har han anklagat Bosman-domen, för att vara fullständigt galen och att den gör unga fotbollsspelare till "komplett pengakåta idioter".

BLACKPOOL. Blackpool FC har inlett säsongen fullständigt lysande, sett till det spelarmaterial klubben förfogar över. De har bland annat besegrat Liverpool på bortaplan.

Mycket av den positiva starten anses bero på managern Ian Holloway, som snabbt seglat upp som en av mediernas absoluta favoriter. Nu talar han ut om avstängningen inför matchen mot Manchester City.

– Jag kommer helt enkelt att behöva skrika ännu högre när jag sitter på läktaren, säger han under en presskonferens och tillägger: Inte för att det spelar någon roll, jag tror inte spelarna hör mig när jag står vid sidlinjen heller.

Holloway blev avstängd efter att ha hårt kritiserat domaren Mike Dean under förlusten hemma mot Blackburn.

Holloway har under sin karriär gjort sig känd för sina uttalanden i medierna. Bland annat har han jämfört en uddamåls-vinst med hur det är för en man att få med sig ett hemragg, ibland blir de snyggare, oftast lite fulare - något som slagit stort i den internetbaserade världen. Nu kommer nästa ärliga uttalande.

– Om vi inte jobbar hårt, så kan jag redan nu säga vad resultatet kommer att bli. Manchester City kommer att krossa oss.

Han menar vidare att han ibland tar till alldeles för starka och opassande ord, och försvarar sig med att hävda att han är en Rottweiler i en Jack Russel-kropp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela