Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Roma till salu

Francesco Totti, lagkapten för AS Roma.
1 av 1

Francesco Totti, lagkapten för AS Roma.

Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Sport | 16/10/2010 11:19

En av Italiens mest anrika klubbar är nu till salu, problemet är att få den såld.

ROM. Rosella Sensi är på väg att sälja sina aktier i AS Roma. Detta skulle innebära att familjen Sensi skulle förlora sin position som klubbens president, samtidigt har banken Unicredit gått in som administratör i föreningen.

Spekulanterna står uppradade, men dessa kan dock dra tillbaka sina bud på grund av problem kring klubben.

"Affären kan bli oerhört komplicerad och klubben lär inte säljas till ett tillräckligt högt pris." skriver Nyheter24:s Italien-expert Gustav Östergren.

Efter att Liverpool lyckats bli av med sina kontroversiella ägare vill nu Romafansen byta ut Sensi. Samtidigt finns det aspekter som påvisar att "ett problem är att Roma inte äger Stadio Olimpico och ett annat är lagets sviktande inledning på säsongen." och att klubben fallit in i administration ska inte vara positivt för klubben.

Enligt Östergren ligger Naguib Sawiris närmast ett uppköp. Sawaris är en egyptisk affärsman och ägare av telecomföretaget Wind.