Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skandalägaren: "Benitez körde klubben i botten"

- 16/10/2010, 14:18 -
Tom Hicks väljer nu att tala ut till Sky Sports.

Tom Hicks väljer nu att tala ut till Sky Sports.

Tim Hales/AP/SCANPIX

Tom Hicks väljer nu att tala ut om ägarduons tid i klubben och hävdar att det var Rafael Benitez fel att det blev som det blev.

LIVERPOOL. Tom Hicks och George Gilletts försäljning av Liverpool blev en lång och utdragen process. Till slut lyckades NESV och John W Henry få igenom en upphandling. Nu väljer Hicks att tala ut till Sky Sports om tiden i klubben.

"Rafael Benitez var personen som körde ner klubben i botten" säger Hicks och fortsätter att försvara sina handlingar: "Det är inte ägarnas fel när det går dåligt sportsligt, vi spenderade väldigt mycket pengar."

Sir Alex Ferguson var under den spanske tränarens tid i Liverpool kritisk mot managerns sätt att spendera pengar.

– "Rafa" har haft mer pengar än resten av oss, problemet är att han bara köpt dåliga spelare, sade Ferguson till The Guardian.

Samtidigt väljer Hicks att fortsätta påstå att det fanns en konspiration bakom NESV:s övertagande "utan att gå in på detaljer kan jag säga att det fanns pengar att betala av till Royal Bank of Scotland men de anställda och styrelsens ordförande valde att konspirera mot oss".

David Conn, skribent för The Guardian, menar att Liverpoolfanen ska ta det lugnt och efter att "alldeles för många supportrar gått igenom en traumatisk tid under Hicks och Gillett, men att dessa fans nu kan ta till ro att NESV inte tagit ut en enda betalning från Boston Red Sox - så det är inte "meet the new boss, same as the old boss".