Tom Hicks väljer nu att tala ut till Sky Sports.
Tom Hicks väljer nu att tala ut till Sky Sports. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Skandalägaren: "Benitez körde klubben i botten"

Tom Hicks väljer nu att tala ut om ägarduons tid i klubben och hävdar att det var Rafael Benitez fel att det blev som det blev.


Ferguson hade rätt

Sir Alex Ferguson hade fog för de kommentarer han fällde mot Rafael Benitez. Ekonomer har nu räknat ut att Liverpool spenderade drygt 290 miljoner kronor mer än Manchester United sedan 2004 fram till mars 2009. Och detta inkluderar då massiva investeringar från United på bland annat Dimitar Berbatov och Antonio Valencia.

LIVERPOOL. Tom Hicks och George Gilletts försäljning av Liverpool blev en lång och utdragen process. Till slut lyckades NESV och John W Henry få igenom en upphandling. Nu väljer Hicks att tala ut till Sky Sports om tiden i klubben.

"Rafael Benitez var personen som körde ner klubben i botten" säger Hicks och fortsätter att försvara sina handlingar: "Det är inte ägarnas fel när det går dåligt sportsligt, vi spenderade väldigt mycket pengar."

Sir Alex Ferguson var under den spanske tränarens tid i Liverpool kritisk mot managerns sätt att spendera pengar.

– "Rafa" har haft mer pengar än resten av oss, problemet är att han bara köpt dåliga spelare, sade Ferguson till The Guardian.

Samtidigt väljer Hicks att fortsätta påstå att det fanns en konspiration bakom NESV:s övertagande "utan att gå in på detaljer kan jag säga att det fanns pengar att betala av till Royal Bank of Scotland men de anställda och styrelsens ordförande valde att konspirera mot oss".

David Conn, skribent för The Guardian, menar att Liverpoolfanen ska ta det lugnt och efter att "alldeles för många supportrar gått igenom en traumatisk tid under Hicks och Gillett, men att dessa fans nu kan ta till ro att NESV inte tagit ut en enda betalning från Boston Red Sox - så det är inte "meet the new boss, same as the old boss".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

2 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.