Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kritiserade Hodgson sitter säkert

Den nye ägaren tror på tränaren.
1 av 6

Den nye ägaren tror på tränaren.

Jack Dempsey/AP/SCANPIX

John W Henry är Liverpools nye ägare.
2 av 6

John W Henry är Liverpools nye ägare.

Akira Suemori/AP/SCANPIX

Roy Hodgson får fortsätta.
3 av 6

Roy Hodgson får fortsätta.

Tim Hales/AP/SCANPIX

Hodgson har haft det tungt.
4 av 6

Hodgson har haft det tungt.

Tim Hales/AP/SCANPIX

5 av 6

Tim Hales/AP/SCANPIX

6 av 6

Tim Hales/AP/SCANPIX

Sport | 17/10/2010 12:55

Nye Liverpool-ägaren tror på tränaren.

LIVERPOOL. Efter väldigt många turer har Liverpool äntligen blivit sålt. John W Henry heter klubbens nye ägare - och han har full förtroende för den hårt kritiserade tränaren Roy Hodgson.

– Vi vet att det har varit tuffa tider i Liverpool mot slutet. Men vi har pratat med spelarna och Roy, och vårt budskap är enkelt: Vi är här för att stötta och inspirera, säger han till News of the World.

På söndag ställs Liverpool mot ett lika ångestdrabbat Everton på bortaplan. Ett derby som kommer att innebära otroligt mycket och där en förlust är en katastrof för båda lagen.

Men nu har New England Sports Ventures, som sedan tidigare även äger den framgångsrika baseballklubben Boston Red Sox, till slut lyckats köpa Premier League-klubben.

– Det handlar om att lyssna på varandra och agera med eftertänksamhet. Och det handlar om att inte lova för mycket - för att sedan överträffa förväntningarna, fortsätter Henry.

Fansen optimistiska

Länge hade fansen protesterat mot de gamla ägarna. Så nu när de har fått lämna kunde de inte vara gladare.

"Välkommen John och NESV. Är euforisk för att den gamla regimen är över. De var horribla ägare. Vi välkomnar dig som vår nye ägare med stor optimism och ära. Vi hoppas att ni har lärt er från gamla misstag, lyssnar på supportrarna och Spirit of Shankly (supporterorganisation) samt fortsätter att bygga på den här fantastiska dynastin", skriver nicken Conman på forumet Red and White Kop.

Supportern fortsätter:

"Jag ser fram emot spännande tider."

Liverpool förlorar - mot nykomlingen Blackpool