Den nye ägaren tror på tränaren.
1 av 6
Den nye ägaren tror på tränaren. - Foto: Jack Dempsey/AP/SCANPIX
John W Henry är Liverpools nye ägare.
2 av 6
John W Henry är Liverpools nye ägare. - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX
Roy Hodgson får fortsätta.
3 av 6
Roy Hodgson får fortsätta. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Hodgson har haft det tungt.
4 av 6
Hodgson har haft det tungt. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
5 av 6
- Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
6 av 6
- Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Kritiserade Hodgson sitter säkert

Nye Liverpool-ägaren tror på tränaren.


Detta har hänt:

Liverpool har haft den sämsta säsongsinledningen på väldigt länge. Laget ligger på en genomusel 18:e plats och har endast lyckats knipa en enda seger på sju matcher.

Klubben blöder dessutom ekonomiskt. Enorma miljardskulder tynger "The Reds" och till slut blev situationen ohållbar. Klubben såldes, men det blev ingen enkel historia. In i det sista försökte de tidigare ägarna Tom Hicks och George Gilette häva försäljningen till New England Sports Ventures, men i förgäves.

I stället har de lovat att stämma Liverpool på tio miljarder kronor, så en fortsättning lär ändå följa.

LIVERPOOL. Efter väldigt många turer har Liverpool äntligen blivit sålt. John W Henry heter klubbens nye ägare - och han har full förtroende för den hårt kritiserade tränaren Roy Hodgson.

– Vi vet att det har varit tuffa tider i Liverpool mot slutet. Men vi har pratat med spelarna och Roy, och vårt budskap är enkelt: Vi är här för att stötta och inspirera, säger han till News of the World.

På söndag ställs Liverpool mot ett lika ångestdrabbat Everton på bortaplan. Ett derby som kommer att innebära otroligt mycket och där en förlust är en katastrof för båda lagen.

Men nu har New England Sports Ventures, som sedan tidigare även äger den framgångsrika baseballklubben Boston Red Sox, till slut lyckats köpa Premier League-klubben.

– Det handlar om att lyssna på varandra och agera med eftertänksamhet. Och det handlar om att inte lova för mycket - för att sedan överträffa förväntningarna, fortsätter Henry.

Fansen optimistiska

Länge hade fansen protesterat mot de gamla ägarna. Så nu när de har fått lämna kunde de inte vara gladare.

"Välkommen John och NESV. Är euforisk för att den gamla regimen är över. De var horribla ägare. Vi välkomnar dig som vår nye ägare med stor optimism och ära. Vi hoppas att ni har lärt er från gamla misstag, lyssnar på supportrarna och Spirit of Shankly (supporterorganisation) samt fortsätter att bygga på den här fantastiska dynastin", skriver nicken Conman på forumet Red and White Kop.

Supportern fortsätter:

"Jag ser fram emot spännande tider."

Liverpool förlorar - mot nykomlingen Blackpool

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dahlins NHL-tränare sparkas

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

1 timme sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

2 timmar sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

3 timmar sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

3 timmar sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

idag 11:36
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.