Spelaren lämnade Real Madrid sommaren 2008.
1 av 4
Spelaren lämnade Real Madrid sommaren 2008. - Foto: BERNAT ARMANGUE/AP/SCANPIX
Nu är han tillbaka på Santiago Bernabeu.
2 av 4
Nu är han tillbaka på Santiago Bernabeu. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Han skrev på för Manchester City. Men någon succé där blev det aldrig.
3 av 4
Han skrev på för Manchester City. Men någon succé där blev det aldrig. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Robinho vill sänka sitt gamla lag.
4 av 4
Robinho vill sänka sitt gamla lag. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Robinho återvänder till gamla borgen

På tisdag vill han knäppa sitt gamla lag på näsan.


Robson de Souza:

Robinho kom till Real Madrid sommaren 2005 och förväntades bli en superstjärna i den spanska klubben. Spelaren glänste, men trots det började Real jaga Cristiano Ronaldo.

Något som inte alls uppskattades av den brasilianske spelaren som, trots att den dåvarande tränaren Bernd Schuster ville behålla honom, lämnade för spel i England och Manchester City 2008.

Han skulle bli bäst i världen i Premier Leauge-klubben. Men det lossnade aldrig för spelaren, som mot slutet av sin tid i City var utlånad till moderklubben Santos. Till slut såldes han till Milan i lördags gjorde han sitt första mål med sitt nya lag.

MADRID. På tisdag äntrar Robinho Santiago Bernabeu-arenan för första gången sedan han under uppmärksammade manér lämnade Real Madrid för Manchester City sommaren 2008.

Men något revanschsug känner inte den förre Real-spelaren. Även om han visserligen vill knäppa sitt gamla lag på näsan när hans Milan kommer på besök.

– Jag är jätteladdad. Jag kommer inte hit för att få någon revasch, men kommer att göra allting för att kunna lämna Bernabeu som vinnare, säger Robinho till Marca.

Den 26-årige brasilianaren kom till Real Madrid från moderklubben Santos 2005. Förväntningarna på den unge brassen var skyhöga, men när klubben började se sig om efter Cristiano Ronaldo kände Robinho sig utelämnad och vädjade därför till klubben offentligt om att få bli såld. Till slut gick Real med på det och han lämnade för spel i England.

Nu är han alltså tillbaka i Madrid med sitt nya italienska lag och han längtar inte tillbaka.

– Om jag någon gång skulle kunna återvända till Real Madrid? Livet fortsätter och nu vill jag skriva historia med Milan, konstaterar han.

Robinho glänste i Madrid

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter chocksegern i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.