Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

City - Rooneys förstaval

Wayne Rooney kan ha gjort sitt i Manchester United.
1 av 4

Wayne Rooney kan ha gjort sitt i Manchester United.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Sir Alex Ferguson är inte spelarens bästa kompis.
2 av 4

Sir Alex Ferguson är inte spelarens bästa kompis.

Tim Hales/AP/SCANPIX

Anfallaren har fått sitta på läktaren en hel del på sistone.
3 av 4

Anfallaren har fått sitta på läktaren en hel del på sistone.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Rooney är nära Manchester City.
4 av 4

Rooney är nära Manchester City.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Sport | 19/10/2010 09:01

Manchester United-anfallaren allt närmare lokalkonkurrenten.

MANCHESTER. Skriverierna kring Wayne Rooneys framtid fortsätter. Och det ser allt mer som att han snart har gjort sitt i Manchester United.

Enligt uppgifter förbereder Manchester City ett bud på drygt en miljard kronor - vilket även skulle göra honom till historiens dyraste spelare.

– Vi hade inte ens pratat om att försöka värva Rooney förrän förra veckan eftersom vi trodde aldrig att han skulle vara tillgänglig. Precis som vi aldrig har diskuterat om att värva Lionel Messi från Barcelona, säger en källa nära City till ansedda Guardian.

– Nu vet vi att han vill lämna United och vi kommer då naturligtvis att kolla igenom det noga, fortsätter källan.

Spelaren själv är inte heller helt främmande för att lämna United för lokalkonkurrenten och göra den förbjudna flytten. Länge har ett klubbyte till en av Spaniens giganter, Real Madrid och Barcelona, sett ut att ligga närmast till hands då den 24-årige anfallaren helst vill slippa undan den engelska pressen. Men det finns andra aspekter som spelar in och som kan få honom att välja City.

Landslagsmannens hustru, Coleen, vill nämligen inte lämna sin tolvåriga syster Rosie som lider av Rett syndrom, en beteendeavvikande sjukdom. Något som alltså öppnar upp för "The blues".

"Ingen offer-status på Rooney"

Förhållandet mellan den stenhårde tränaren Sir Alex Ferguson och Rooney är knappast den bästa för tillfället. Och det är just det som uppges vara den främsta anledningen till varför spelaren vill lämna "The red devils". Men en flytt skulle inte förlåtas av United-fansen - och än mindre en flytt till rivalen City.

"Offer-statusen nekas för en fotbollsspelare som lunkar runt på planen och väljer att inte stanna och kämpa för sin plats i laget. För en spelare som i stället jagar ett gigantiskt pengaflytt till Spanien eller till och med Manchester City", skriver Paul Hayward, krönikör på Guardian.

Skulle dock "The Citizens" kunna locka över strikern med en lön på 2,6 miljoner kronor i veckan, så skulle de även vara tvugna att sälja minst två spelare för att kunna finansiera lönen. Spelare som bland andra utlånade Craig Bellamy och bänkade Roque Santa Cruz.

"Roo" spräcker nollan mot City