Wayne Rooney kan ha gjort sitt i Manchester United.
1 av 4
Wayne Rooney kan ha gjort sitt i Manchester United. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Sir Alex Ferguson är inte spelarens bästa kompis.
2 av 4
Sir Alex Ferguson är inte spelarens bästa kompis. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Anfallaren har fått sitta på läktaren en hel del på sistone.
3 av 4
Anfallaren har fått sitta på läktaren en hel del på sistone. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Rooney är nära Manchester City.
4 av 4
Rooney är nära Manchester City. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

City - Rooneys förstaval

Manchester United-anfallaren allt närmare lokalkonkurrenten.


Detta har hänt:

När Wayne Rooneys prostitutionsskandal uppdagades sattes stjärnan åt sidan både i klubb- och landslaget. Om det var för att han ville det är oklart.

Nu på senare tid har strikern inte ens fått sitta på bänken av Manchester United-tränaren. Alex Ferguson påstår att det beror på en skada - något som spelaren själv förnekar. Rooney säger att han inte ens har haft problem.

På en presskonferens i tisdags bekräftade ”Fergie” att 24-åringen vill lämna klubben.

MANCHESTER. Skriverierna kring Wayne Rooneys framtid fortsätter. Och det ser allt mer som att han snart har gjort sitt i Manchester United.

Enligt uppgifter förbereder Manchester City ett bud på drygt en miljard kronor - vilket även skulle göra honom till historiens dyraste spelare.

– Vi hade inte ens pratat om att försöka värva Rooney förrän förra veckan eftersom vi trodde aldrig att han skulle vara tillgänglig. Precis som vi aldrig har diskuterat om att värva Lionel Messi från Barcelona, säger en källa nära City till ansedda Guardian.

– Nu vet vi att han vill lämna United och vi kommer då naturligtvis att kolla igenom det noga, fortsätter källan.

Spelaren själv är inte heller helt främmande för att lämna United för lokalkonkurrenten och göra den förbjudna flytten. Länge har ett klubbyte till en av Spaniens giganter, Real Madrid och Barcelona, sett ut att ligga närmast till hands då den 24-årige anfallaren helst vill slippa undan den engelska pressen. Men det finns andra aspekter som spelar in och som kan få honom att välja City.

Landslagsmannens hustru, Coleen, vill nämligen inte lämna sin tolvåriga syster Rosie som lider av Rett syndrom, en beteendeavvikande sjukdom. Något som alltså öppnar upp för "The blues".

"Ingen offer-status på Rooney"

Förhållandet mellan den stenhårde tränaren Sir Alex Ferguson och Rooney är knappast den bästa för tillfället. Och det är just det som uppges vara den främsta anledningen till varför spelaren vill lämna "The red devils". Men en flytt skulle inte förlåtas av United-fansen - och än mindre en flytt till rivalen City.

"Offer-statusen nekas för en fotbollsspelare som lunkar runt på planen och väljer att inte stanna och kämpa för sin plats i laget. För en spelare som i stället jagar ett gigantiskt pengaflytt till Spanien eller till och med Manchester City", skriver Paul Hayward, krönikör på Guardian.

Skulle dock "The Citizens" kunna locka över strikern med en lön på 2,6 miljoner kronor i veckan, så skulle de även vara tvugna att sälja minst två spelare för att kunna finansiera lönen. Spelare som bland andra utlånade Craig Bellamy och bänkade Roque Santa Cruz.

"Roo" spräcker nollan mot City

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

igår 20:44
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.