Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan vittnar i Calciopoli-skandalen

Zlatan kommer att vittna nästa vecka.
1 av 1

Zlatan kommer att vittna nästa vecka.

Luca Bruno/AP/SCANPIX

Sport | 19/10/2010 15:22

Den svenske stjärnan har blivit kallad som vittne nästa vecka.

MILANO. Det var på våren 2006 som den stora skandalen blev offentlig. Efter en rad olika telefonavlyssningar där flera högt uppsatta personer inom den italienska fotbollen påverkade resultaten och styrde vilka domare som ska döma vilka matcher.

Under den senaste tiden har flera spelare blivit kallade som vittnen. I dag var det lagkaptenen Juventus Alessandro Del Pieros tur att förhöras.

Zlatan Ibrahimovic var med och vann två ligatitlar i klubben som senare fråntogs på grund av skandalen. I en match mot Inter ska domaren Massimo De Santis, som är en av de anklagade, ska ha hjälpt Turinklubben och inte varnat svensken trots att han skulle fått ett gult kort.

Till slut blev han varnad, och därmed avstängd efter att ha fått för många gula kort, efter att disciplinkommittén granskat händelsen.

Innan förhöret var slut ropade domaren ut att den numera Milanstjärnan ska vittna nästa tisdag, skriver Eurosport. Egentligen skulle han ha gjort det redan i dag men fick ledig eftersom att hans klubb spelar mot Real Madrid i Champions League i kväll.

Ett av förhören tidigare i år