- Foto: Paul White/AP/SCANPIX

Zlatan iskall i supermötet

Den svenske stjärnan hade ingen rolig dag mot Real Madrid. ”Los Blancos” körde över Milan och vann med 2-0.


Matchfakta:

Mål: 1-0 (13) Cristiano Ronaldo, 2-0 (14) Mesut Özil.

Varningar: Daniele Bonera (Milan), Kevin Prince-Boateng (Milan), Luca Antonini (Milan).

Arena: Santiago Bernabeu

MADRID. Zlatan Ibrahimovic hade ingen lyckad dag i återkomsten i Spanien. Svensken var inte inblandad så mycket i spelet och hade svårt att skapa några farliga målchanser.

Det hade däremot inte Real Madrid som spelade ut i första halvlek. Cristiano Ronaldo gjorde 1-0 på frispark efter att ”Ibra” och Clarence Seedorf och gått och varsitt håll och lämnat en stor lucka i muren.

– Det är ingen lucka Ronaldo hittar utan det är ren tur. Det är väldigt dåligt av Milan. Han missar frisparken och det ska inte få hända. Även om de hoppar för att de är rädda att den ska gå över dem, så måste de givetvis hålla ihop, säger Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

En minut senare utökade de spanska giganterna ledningen. Ronaldo kom runt på vänsterkanten och passade snett-inåt-bakåt till Mesut Özil som sköt ett skott som träffade en Milan-försvarare och gick över Marco Amelia.

Efter det kom aldrig Milan, och framförallt, Ibrahimovic in i matchen igen. ”Rossoneri” hade stora problem med ”Marängernas” kvicka spelare.

– Milans försvar håller inte när man möter ett av världens bästa lag, säger Viasats expert Ola Andersson.

I och med vinsten toppar spanjorerna gruppen på nio poäng efter tre matcher. Milan delar andraplatsen med Ajax på fyra poäng.

Se höjdpunkterna från matchen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Vi riskerar att mista medaljörer"

Sävinger gör debut i landslaget

Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

2 timmar sedan
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

2 timmar sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

2 timmar sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

3 timmar sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.