Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ferguson mot Rooney: 1-0

- 20/10/2010, 09:07 -
Uppenbar pressad stämning under dagens träning.
1 av 2

Uppenbar pressad stämning under dagens träning.

JON SUPER

Alex Ferguson höll hov under gårdagen där han deklarerade bomben.
2 av 2

Alex Ferguson höll hov under gårdagen där han deklarerade bomben.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Efter gårdagens häpnadsväckande presskonferens anser nu de brittiska medierna att Sir Alex Ferguson vann första PR-slaget mot Wayne Rooney.

MANCHESTER. Under gårdagen höll Sir Alex Ferguson hov inför en samlad presskår, där han bekräftade att Wayne Rooney har deklarerat en önskan om att lämna klubben. Nu medger de brittiska medierna att Ferguson återigen ser ut att gå vinnande ur en pr-batalj.

"Efter att ha lyssnat på den engelska fotbollens största institution, hur han noggrant lade fram sina argument utan att låta arg, nedlåtande eller ledsen, lämnade man presskonferensen med en känsla av skuld inför hur Rooneys vilja skiftat på endast ett par månader." skriver The Guardians Barney Ronay.

Han fortsätter och menar att av alla situationer Manchester Uniteds storspelare befunnit sig i då de lämnat klubben, är Rooneys fullständigt unik. Mycket på grund av att världsstjärnan hävdat att hans vilja har varit att stanna i klubben för resten av sin spelande karriär.

Samtidigt menar The Suns krönikör Neil Custis att Manchester United inte kommer att vara samma klubb efter 24-åringens farväl.

"När han lämnar kommer United att bli av med sin hjälte, sin levande legend, ett ansikte som drar miljoner av fans världen över tillsammans i sitt stöd för klubben." skriver han.

"Knyten näve"

"Man märkte hur Ferguson kände en form av generationell besvikelse, samtidigt som han klädde sina argument med en känsla av "knyten näve." fortsätter Barney Ronay.

Manchester United har enligt Ronay tagit den moraliskt korrekta sidan i den här härvan. Han menar att fansen kommer finnas kvar trots att kelgrisen försvinner, samtidigt står Alex Ferguson kvar som den man i engelsk fotboll, som fortfarande verkar besitta någon form av fundamentala värderingar. Frågan nu, är vilken klubb som är villig att ta emot Rooneys något nedsatta etik?

Se när Ferguson lägger all skuld på Rooney.